Wanneer je denkt aan een vakantie in Piemonte, denk je misschien aan wijngebied. En je hebt gelijk, want dit gebied in Noordwest-Italië is inderdaad bekend om zijn wijnen zoals bijvoorbeeld de beroemde Barrolo. Maar Piemonte heeft nog veel meer te bieden. Dit is een gebied met een prachtige natuur, mooie steden en dorpen en een heerlijke keuken. En een Agriturismo in Piemonte is de perfecte plek om dit alles te ontdekken.

agriturismo piemonte landschap

Wat is een Agriturismo precies?

Een Agriturismo is een bed & breakfast of vakantiehuis op een Italiaanse boerderij. Dit is de perfecte plek om even helemaal weg te zijn van de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de rust en de natuur. Er zijn Agriturismo’s in alle soorten en maten, dus er is vast wel eentje die bij jou past.

Wat je kunt verwachten van een Agriturismo in Piemonte

Een Agriturismo in Piemonte is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Je kunt er wandelen, fietsen of paardrijden door de mooie heuvels en bossen. Ook kun je er lekker eten en drinken.

De meeste Agriturismo’s hebben hun eigen wijngaard en producenten, dus je kunt er heerlijke wijnen proeven. De keukens zijn meestal traditioneel, dus je kunt genieten van typisch Italiaanse gerechten.

Er zijn ook Agriturismo’s die zich richten op kinderen. Zo kun je er bijvoorbeeld ponyritten maken of je kunt helpen met het verzorgen van de dieren. Op deze manier kunnen ook kinderen genieten van een heerlijke vakantie in Piemonte.

De Agriturismo’s in Piemonte zijn er in alle soorten en maten. Dus er is vast wel eentje dat bij jouw wensen en budget past.

Luxe agriturismo’s Piemonte

Je vind in Piemonte vele luxe agriturismo’s. De voorzieningen zijn beter dan de meeste gewone agriturismos, denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi, luxe appartementen, zwembad en een fijn restaurant. Agriturismos zijn van oorsprong boerderijen, die sinds de jaren ’70 zijn omgetoverd tot een gastenverblijf. Dat viel zo in de smaak, dat steeds meer toeristen actief op zoek gingen naar deze vorm van vakantie vieren.