Of je nu een luxe reis naar Brazilië maakt, of dat luxe reizen in chili beter bij je past of je liever de backpack pakt naar Indonesië; er zijn altijd do’s en don’ts tijdens een reis. Wat zijn de beste travel tips om zonder zorgen te reizen en het mooiste uit je reis te halen? We zetten 5 tips voor jou op een rij! 

luxe reis naar brazilie

1. Boek op het juiste moment

Niemand wil natuurlijk teveel betalen voor zijn reis of vliegticket, dus weet wanneer je het beste boekt. De meeste luchtvaartmaatschappijen geven nieuwe tickets af op maandag. Deze zijn vaak pas op dinsdag zichtbaar. Dinsdag en woensdag zijn daarom de beste dagen om een vliegticket te boeken. Dit in tegenstelling tot het weekend, want dan zijn de prijzen het hoogst.

 Zorg dat je je tickets niet te ver van tevoren boekt, want wanneer je te vroeg boekt,  betaal je meer. Het juiste moment om een langere vlucht te boeken, is zo’ 3 á 6 maanden voordat je op reis gaat. Wanneer je met een budget airline vliegt, kun je het beste  2 á 3 maanden vooraf een ticket boeken. 

2. Bereid je goed voor

Voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor vliegen! Weet waar je heen gaat. Welke cultuur heeft het land van jouw bestemming en welke gedragsvormen worden van jou verwacht? Maak een lijstje van de dingen die je graag wilt zien en doen, wat je wilt proberen en wilt eten. Misschien wil je wel verschillende steden bezoeken. Natuurlijk hoef je niet alles op de dag af gepland te hebben. Het is echter wel fijn om in grote lijnen te weten wat je wilt doen tijdens de reis en wat je kunt verwachten. Bereid je eveneens goed voor op datgene wat een land van jou als bezoeker verwacht.

Heb je een visum nodig of bepaalde inentingen? Hoe lang is je paspoort nog geldig? Dit is belangrijk, omdat je in veel landen niet binnenkomt wanneer je paspoort binnen 6 maanden verloopt. Een reisverzekering is nooit verplicht, maar wel het overwegen waard wanneer je besluit een reis te gaan maken. 

3. Cultuur snuiven

Dompel je onder in de cultuur van het land. Niets is zo leuk als nieuwe mensen, gebruiken en levenswijze leren kennen. Vaak verrijken mensen je reis meer dan de grote attracties waarvan iedereen zegt dat je ze niet mag missen. Want een bijzondere ontmoeting met iemand, iemand die je een ander perspectief in het leven laat zien, is een ervaring die je nooit meer vergeet. 

4. Schrijf het op

Je denkt misschien; ‘ik onthoud het allemaal wel’. Het vervelende nieuws: dat doe je waarschijnlijk niet. Wil je je reis in alle geuren en kleuren onthouden? De naam van je lievelings restaurantje daar in dat kleine kustplaatsje of dat leuke hotelletje boven op de berg? Schrijf het op! Later zul je jezelf waarschijnlijk dankbaar zijn en kun je misschien iemand anders ook nog blij maken met tips. 

5. Relax!

We hebben je in dit artikel verteld dat voorbereiding het halve werk is. Maar de andere helft is ook: loslaten en relaxen! Want niet alles gaat altijd zoals je het gepland hebt, zeker niet op reis. Ook is het fijn om wat speling te hebben. Vind je het ergens heel leuk? Dan blijf je graag een paar dagen extra. Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis. Relax and go with the flow!