Of je nu na een werkdag thuis in bed ploft of na een fijne vakantiedag in je tweede huis je bedje in kruipt, lekker slapen is belangrijk. En een goed matras is daarbij een onmisbaar ingrediënt. Zoek je een matras dat lekker ligt en goed is voor je rug? Lees dan verder en ontdek de voordelen van een traagschuim matras.

Wat is een traagschuim matras?

Traagschuim is een visco elastisch materiaal dat is ontwikkeld door niemand minder dan wetenschappers van de Amerikaanse NASA. Het materiaal is stevig, maar wordt zachter door lichaamsgewicht en warmte. Op een matras dat haast vloeibaar aanvoelt, kunnen je spieren maximaal ontspannen en lijkt het haast of je zweeft. Dat zal lekker slapen!

Een comfortabel matras

Wanneer je in bed gaat liggen, geeft je lichaam druk op het matras. Hoe beter die druk verdeeld wordt, hoe comfortabeler je ligt. Traagschuim matrassen zijn drukverlagend én drukverdelend. Dat betekent dat je lichaamsgewicht over het hele matras verdeeld wordt. Hierdoor wordt het aantal drukpunten verlaagd.

Perfect tegen rugklachten en doorliggen

Dat een traagschuim matras zo comfortabel ligt, is bijzonder prettig voor mensen met rug- of gewrichtsklachten. Vooral rugklachten in de onderrug kunnen met een traagschuim matras aanzienlijk verminderen. Lig je vooral op je zij? Dan vormt het matras zich op een goede manier om je lichaam zodat de wervelkolom recht ligt. Bij mensen die om medische redenen langere tijd veel in bed moeten liggen, is de kans op doorliggen met een traagschuim matras een stuk kleiner.

Een matras dat reageert op temperatuur

Het klinkt gek en toch is het zo: traagschuim matrassen reageren op temperatuur. Is het koud in de kamer? Dan zal het matras wat koud en stijf aanvoelen. Is het een warme zomerdag? Dan is het matras al voordat je gaat liggen lekker soepel. Traagschuim reageert

ook op lichaamswarmte. Daar waar je lichaam het matras verwarmd wordt het materiaal zachter en vormt het traagschuim zich naar je lichaamscontouren.

TIP: Probeer de temperatuur in de slaapkamer constant te houden, niet te warm en niet te koud. Dit voorkomt dat je matras rond bedtijd te hard of juist te soepel is.