Als je elke keer een goede nachtrust wilt hebben en fris wakker wilt worden in plaats van met pijn, moet je aandacht besteden aan je slaaphouding. Terwijl je wegdrijft naar dromenland, zal je kussen er zijn om je in de juiste slaaphouding te ondersteunen. Pose wordt gedefinieerd door een rechte lijn van de knieën en heupen langs de ruggengraat naar de borst, schouders en nek.

Als je hoofd en schouders niet goed worden ondersteund, of als je voorovergebogen zit in een ongemakkelijke hoek, kun je pijn en ongemak in je nek, schouders en rug krijgen. Je kunt zelfs moeite hebben om in slaap te vallen. Je moet daarom een goed kussen en matras kopen dat bij je houding past. Slaap je op je rug, je zij of je buik? Hieruit kun je afleiden hoeveel steun je nodig hebt van je kussen.

kussen slaapkamer bed

 

Rugslapers

Rugslapers hebben een kussen nodig dat hun nek en wervelkolom ondersteunt. Een kussen in de neutrale stand is het beste voor rugslapers. Het ondersteunt de natuurlijke kromming van je nek en voorkomt dat je hoofd naar voren of naar achteren valt. Het beste kussen voor rugslapers is hard genoeg om steun te bieden, maar zacht genoeg om comfortabel te zijn.

perfecte kussen

Een contour kussen kan voorkomen dat je wakker wordt met een stijve of pijnlijke nek. Met dit kussen kun je in de optimale houding slapen, waardoor je ruggengraat recht blijft. Contourkussens zijn fijn voor wie last heeft van hevige rugpijn of artritis. Ze helpen je om je hoofd en nek goed te leggen als je slaapt.

Zijslapers

Zijslapers hebben een nek- en ruggengraat ondersteunend kussen nodig om pijn te voorkomen. Zijslapers hebben een kussen nodig dat hun hoofd en ruggengraat uitlijnt. Dit zorgt voor ondersteuning van de nek en de wervelkolom. Met een goed kussen zakt je hoofd niet weg in de matras, waardoor je nek kan buigen. Katoenen kussens maken het gemakkelijker om je hoofd te laten rusten op ruwe oppervlakken zoals houten planken of metalen staven.

Buikslapers

Het beste kussen voor buikslapers is een traagschuim kussen. Traagschuim is ideaal voor buikslapers omdat het zich kan vormen naar de vorm van je hoofd en schouders, zodat je ’s ochtends geen stijve nek krijgt. Het houdt ook je ruggengraat op één lijn, wat rugpijn voorkomt. Maak je je zorgen over de temperatuur van je kussen? Wil je niet bezweet wakker worden? Traagschuim kussens zijn ontworpen om je ’s nachts koel te houden. De perfecte keuze dus!

Welk kussen past bij jou?

slaapkamer bed kussen