Wanneer het gaat om interieur kun je ontzettend veel verschillende kanten op gaan. Iedereen heeft weer een unieke eigen smaak en zal zijn of haar huis dan ook naar die smaak inrichten. Je kunt op diverse manieren inspiratie op doen om te kijken hoe jij je huis kunt inrichten. Wanneer jij hulpbehoevend bent en afhankelijk bent van hulpmiddelen in huis hoeft dit niet ten koste te gaan van jouw interieur. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden om bijvoorbeeld een traplift in huis te plaatsen die goed op gaat bij jouw bestaande trap. 

trap

Hoe past een traplift bij mij in huis?

Wanneer jij zelfstandig niet meer de trap op kunt komen dan is het een ideale uitkomt dat je kunt kiezen uit de beste trapliften. Deze kunnen worden geïnstalleerd in veel verschillende soorten huizen. Tegenwoordig zijn deze trapliften ontzettend modern en passen ze dus ook uitstekend in een huis met een moderne inrichting. Door de nieuwe techniek en innovatieve trapliften kunnen deze naast rechte trappen ook op trappen geïnstalleerd worden met meerdere bochten. Op deze manier zijn de mogelijkheden dus eindeloos en doet het kiezen voor een traplift dus geen afbreuk aan jouw mooie inrichting.

Hoe kan ik een traplift aanschaffen?

Zodra jij hebt besloten om een traplift aan te schaffen is het goed om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Zo zijn er trapliften die perfect op iedere trap aangebracht kunnen worden. Hiernaast zijn er ook mogelijkheden die strak langs de buitenmuren gaan en moeiteloos meerdere bochten kunnen volgen. Op deze manier houdt je naast de stoel veel ruimte over op de standaard trap. Hiernaast heb je trapliften die juist erg geschikt zijn voor de rechte trappen in huis.

traplift

Als je na advies van een expert gekozen hebt welke traplift goed aansluit kun je gaan bekijken welke manier van financiering voor jou mogelijk is. Aanschaf van een trap kan soms best een investering zijn. Wetende dat een traplift vaak 20 tot 25 jaar meegaat is dit wel een investering die je waarschijnlijk maar een keer hoeft te doen. Voor de aanschaf zijn er verschillende mogelijkheden. Goed om voorafgaande alle mogelijkheden goed te bekijken.

Om hulpbehoevende te ondersteunen bij de financiering van diverse hulpmiddelen die zij nodig hebben zijn er verschillende financiële ondersteuningsmaatregelen waar jij gebruik van kunt maken. Zo kun je kijken of je in aanmerking komt voor de zogenoemde Wet maatschappelijke ondersteuning, afgekort de Wmo. Met deze ondersteuning zorgt de overheid ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen.

Door middel van bijvoorbeeld een traplift vergoeding kun jij blijven wonen in de vertrouwde omgeving van jouw eigen huis.

Kortom zijn er veel verschillende soorten trapliften en andere hulpmiddelen voor in huis. Doordat bijvoorbeeld deze trapliften op maat gemaakt worden kunnen ze worden aangebracht op vrijwel alle soorten trappen, van rechte trappen tot aan trappen met meerdere bochten naar boven. Door de moderne look tegenwoordig en de innovatieve technieken die worden gebruikt kunnen ze opgaan in alle interieurs.