Tijdens een survivaltocht kun je in verschillende situaties belanden. Om ervoor te zorgen dat jij je in iedere situatie kunt redden, is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Zo is het bijvoorbeeld handig om verschillende tools bij je te hebben. Weet je niet precies wat je allemaal mee moet nemen als je op survivaltocht gaat? Lees dan vooral verder. In deze tekst hebben wij namelijk de vijf handigste survivaltools voor je op een rijtje gezet. Wanneer je deze handige survivaltools meeneemt, wordt het een stuk makkelijker om de survivaltocht te doorstaan.

handige survivaltools

 

1. Verrekijker

Eén van de eerste tools die je in jouw tas moet stoppen als je op survivaltocht gaat, is een verrekijker. Waarom je deze tool nodig hebt? Omdat een verrekijker je helpt dingen op grote afstand waar te nemen. Hierdoor kan dit hulpmiddel onder meer van pas komen bij het navigeren. Als je naar een bepaald punt moet en met een verrekijker iets herkenbaars ziet in de buurt hiervan, kan het je minder tijd kosten om hier uiteindelijk terecht te komen. Daarnaast helpt een verrekijker je om potentieel gevaar vroegtijdig te spotten.

handige survivaltools verrekijker

2. Zakmes

Naast een verrekijker is het ook verstandig om een zakmes mee te nemen tijdens een survivaltocht. Zo’n mes komt namelijk in een groot aantal situaties van pas. Je kunt er bijvoorbeeld takken mee doorsnijden, zodat jij jezelf een weg kunt banen door dichtbegroeide bossen. Daarnaast kun je er hout mee sprokkelen voor het maken van een vuurtje. Tot slot komt een zakmes van pas bij het bereiden van maaltijden. Door zijn compacte formaat kun je een zakmes vaak in je jas- of broekzak met je meedragen, waardoor je hem snel bij de hand hebt.

handige survivaltools zakmes

3. Multitool

Ben je bang dat je tijdens een survivaltocht niet voldoende hebt aan een zakmes? Neem dan zeker een multitool mee. Dit hulpmiddel bestaat uit meerdere gereedschappen, zodat hij jou in talloze situaties uit de brand kan helpen. De meeste multitools bestaan in ieder geval uit één of meerdere messen, een tang, schroevendraaier(s) en een flessenopener. Wanneer je op zoek gaat naar een multitool kom je vast ook exemplaren tegen die nog uitgebreider zijn. Vraag jezelf goed af waar je dit hulpmiddel allemaal voor nodig hebt. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker om te bepalen wat de beste multitool is.

4. Zaklamp

Omdat een survivaltocht vaak meerdere dagen beslaat, ben je ook in het donker in de natuur te vinden. Het kan betrekkelijk lastig zijn om je te oriënteren als je in de duisternis in een dichtbegroeid bos rondloopt. Met een zaklamp wordt dit een stuk makkelijker. Deze tool helpt je namelijk om licht in de duisternis te scheppen. Gebruik de zaklamp bij voorkeur op een zo laag mogelijke stand. In dat geval gaat de accu namelijk langer mee. Hierdoor voorkom je dat je halverwege een survivaltocht ineens zonder licht komt te zitten. In plaats van een zaklamp kun je ook een hoofdlamp meenemen. Doordat je deze lamp op je hoofd zet, heb je beide handen vrij. Dit is bijvoorbeeld handig bij het bereiden van een maaltijd of het stoken van een vuurtje.

survival tool handig zaklamp

5. Handige survivaltools: Alarmpistool

Raak je tijdens een survivaltocht gewond of kom je in een onveilige situatie terecht? Dan is het handig als je alarm kunt slaan. Je kunt om hulp roepen, maar in de natuur is de kans dat iemand je hoort niet heel groot. Stop daarom ook altijd een alarmpistool in je tas voordat je begint aan een survivaltocht. Zo’n pistool heeft veel weg van een echt vuurwapen, maar je vuurt er niets mee af. Een alarmpistool veroorzaakt namelijk alleen een luide knal. Doordat deze knal vaak in de wijde omgeving hoorbaar is, is de kans een stuk groter dat er snel iemand komt om je te helpen.