Huizen Portugal

huizen-portugalWat kun je van de huizen in Portugal precies verwachten? Het hangt er vooral van af in welke regio je wilt gaat wonen, en of je een voorkeur voor stedelijk of landelijk hebt. Het grootste verschil tussen de huizen in Portugal als het gaat om de prijs, zit `m in de regio waar je koopt.Huizen in Portugal aan de kust

De duurste gebieden voor huizen in Portugal, zijn vanzelfsprekend de kustplaatsen. Wil je een beetje ruime woning in een populair oord zoals in de populaire Algarve, dan zul je met een (zeer) goed gevulde portemonnee moeten aankomen. De afgelopen decennia zijn er vele buitenlanders naar dit gebied getrokken, wat een stuwende invloed heeft op het prijspeil van de woningen.

Belangrijk om te weten voor de huizen in Portugal, is dat je aan de kust extra moet letten op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan de parkeergelegenheid die in de zomermaanden erg te wensen over kan laten, het hebben van een privé parkeerplek is dan erg fijn.

Huizen in Portugal in de stadhuizen-in-portugal

In de grootste steden zoals Lissabon, Faro en Porto kom je meer appartementen dan huizen tegen. De huizen die je in deze steden tegenkomt, staan meestal aan de rand van de stad of zijn erg klein, en duur. De appartementen kun je vinden in alle prijsklassen, en locatie speelt bij deze huizen in Portugal een zeer grote rol. Als je gesteld bent op een tuin dan zul je waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een balkon of dakterras.

Huizen in Portugal op het platteland

Verreweg de goedkoopste huizen in Portugal vind je op het platteland in de kleinere dorpen. Als je een half uur rijden van de stad of de kust naar je geen probleem vindt, dan kun je zeer voordelig een huis in Portugal kopen.

Vrijstaande villa's of boerderijen zijn op het platteland in Portugal allemaal redelijk goed betaalbaar.

 

Makelaars Portugal

De makelaars in Portugal begeleiden de meeste aankopen van huizen, helemaal als er een buitenlandse koper is. In elk land bestaan goede en slechte makelaars, zo ook Portugal. Hier wordt uitgelegd waar je op moet letten bij makelaars in Portugal.

Lees meer over: Makelaars Portugal


Huis kopen Portugal

Hier vind je informatie over een huis kopen in Portugal. Een huis kopen in Portugal is iets dat iedereen kan, maar je moet wel op de hoogte zijn van een aantal praktische dingen.

Lees meer over: Huis kopen Portugal


Huis verhuren Portugal

Het verhuren van je woning of vakantiehuis in Portugal is een makkelijke manier om wat te verdienen. Als je besluit je huis te verhuren heb je 2 mogelijkheden: je regelt het zelf, of je schakelt een Portugese agent in.

Lees meer over: Huis verhuren Portugal


Onroerend goed Portugal

Als je onroerend goed in Portugal bezit, zul je jaarlijks een eigendomsbelasting moeten betalen. De eigendomsbelasting of onroerend goedbelasting heet in Portugal contribuição autárquica/CA.

Lees meer over: Onroerend goed Portugal


Tips bij bezichtigen

Het bezichtigen van het nieuwe huis of vakantiehuis in Portugal een belangrijk moment in het koopproces, of de emigratie. Na een bezichtiging bepaal je of je het huis in Portugal wilt gaan kopen of niet.

Lees meer over: Tips bij bezichtigen


Huizen te koop Portugal

Er staan veel huizen te koop in Portugal. Voor vrijwel ieder budget is wel iets te vinden. Maar wat voor soort huizen zijn te koop in Portugal voor welk bedrag, en hoe zit het met de verschillende regio's?

Lees meer over: Huizen te koop Portugal


Woning kopen Portugal

Als je hebt besloten een woning te kopen in Portugal, houd dan vast rekening met aardig wat kosten. Je vindt hier informatie over welke bijkomende kosten er zijn bij het kopen van een woning in Portugal.

Lees meer over: Woning kopen Portugal


Te koop in Portugal

Huizen te koop in Portugal, ze zijn er genoeg. Maar bij welke aanbieder kun je terecht als je een huis wilt kopen in Portugal? In dit hoofdstuk staat een overzicht van makelaars die huizen te koop in Portugal hebben staan.

Lees meer over: Te koop in PortugalReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina