Bij het opknappen van een woning, denken we vaak niet direct aan het renoveren van de gevel. En dat terwijl er heel wat gevels zijn die een goede opknapbeurt kunnen gebruiken! In dit artikel kijken we daarom naar de voordelen van het renoveren van een (oude) gevel.

Voorkom ernstige schade

Door op tijd de gevel van je woning te inspecteren en waar nodig te renoveren, kun je ernstige schade voorkomen. Je kunt daarbij denken aan scheuren in de voegen, loszittende voegen en gebroken gevelstenen. Een oude gevel kan ook last hebben van betonrot. Hoewel je een scheur in de gevel vaak zelf ook wel ziet, raden we aan de het inspecteren van de gevel en de gevelrenovatie uit te laten voeren door een gevelspecialist. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat alles kundig gerepareerd wordt.

Geld besparen

Hoe eerder je schade aan de gevel laat repareren, hoe beter. Als scheuren groter worden of betonrot zich verspreidt, kan het je behoorlijk duur komen te staan. Tijdig in gevelrenoveren investeren kost dus wel geld, maar kan je op termijn ook de kosten van grotere reparaties besparen.

Een frisse look

Hoewel je er misschien niet vaak over nadenkt, bepaalt de gevel van je woning een groot deel van de uitstraling van je huis. Nieuw metsel- en voegwerk geven je woning een frisse look. Daarbij kun je ook extra aanpassingen (laten) doen, zoals gevellijsten, steenstrips of kalei. Daarmee krijgt je woning een heel nieuwe look!

Goede isolatie

Oude gevels staan over het algemeen niet bekend als goed isolerend. Daar kun je met een gevelrenovatie iets aan laten doen. Door je gevel te laten renoveren door een specialist, bescherm je de binnenkant van je huis tegen vocht en kou. Dat is aangenaam voor de temperatuur in huis, maar op termijn ook voor de kosten van je energierekening.

Aantrekkelijk voor de verkoop

Je huis verkopen? Dan wil je natuurlijk dat de woning er zo mooi mogelijk bij staat. De investering in het renoveren van je gevel verdien je bij de verkoop makkelijk terug. Een woning met recente renovaties is meer waard én je opgeknapte woning zal een stuk makkelijker verkopen. Win-win!