De tijd dat we nog tevreden zijn met oude ramen, een gammele verwarming en oude tegels aan de badkamermuur zijn voorbij. Wie vandaag een woning koopt, gaat beter meteen aan de slag om de woning energiezuinig te maken. En met de winter voor de deur is dat geen overbodige luxe om de energiekosten te drukken. We zetten enkele energiezuinige maatregelen voor je woning op een rijtje.

tocht woonkamer hond

Isolatie

Vooraleer je kunt nadenken over het energiezuinig verwarmen van je woning, moet je eerst zorgen dat je woning voldoende geïsoleerd is. Dat doe je bijvoorbeeld door het dak voldoende te isoleren volgens de huidige normen van de overheid. Daarnaast kun je maar beter investeren in nieuwe ramen met een strak design.

Een strakke aanblik van je gevel kun je het beste creëren met aluminium ramen waarbij koudebruggen geen kans krijgen. De nieuwste generatie aluminium ramen combineert het beste van alle kenmerken. Ze zijn strak, onderhoudsvriendelijk en leiden niet meer tot warmteverlies, waar dat bij de oude generatie ramen nog wel het geval was. Hoog tijd dus om te kiezen voor een vernieuwing van de aanblik van je gevel, die je meteen ook heel wat centen in je portemonnee zal besparen op termijn als het op verwarming aankomt. Zorg er dus eerst voor dat je woning langs de buitenkant goed beschermd is.

Energiezuinig verwarmen

Om je woning energiezuinig te verwarmen, kun je kiezen voor de nieuwste generatie verwarmingstoestellen. Een gashaard van twintig jaar geleden levert niet meer dezelfde prestaties als de allernieuwste toestellen vandaag. Om warmteverlies te vermijden, kun je dus maar beter investeren in een nieuw exemplaar.

Wie volop wil gaan voor een energiezuinig alternatief, kan investeren in een warmtepomp. Daarbij wordt de warmte uit de bodem, water of lucht gehaald en afgegeven aan de ruimtes die je wenst te verwarmen. Bekijk hier de beste warmtepompboiler in de top-10 lijst van 10getest.nl.

Investeren is een must!

Je merkt het: om de warmte die je binnen in je woning produceert niet zomaar verloren te laten gaan, is het investeren in nieuwe ramen en deuren een must. Je wilt immers niet dat je investeringen in energiezuinige verwarming niet de verwachte opbrengst genereren.

Ga aan de slag en werk met een stappenplan waarbij de isolatie van de buitengevel allereerst op je prioriteitenlijst staat. Daarna kun je verder aan de slag om de ideale warmtebron uit te kiezen. Zo ben je helemaal klaar voor de winter en alle seizoenen die volgen in je nieuwe stek!