Een gashaard staat voor warmte en gezelligheid. Een gesloten gashaard of een systeem met rookkanaal is efficiënt en duurzaam. En biedt een uitstekende oplossing voor hoofdverwarming. Ontdek hier welke voordelen een gesloten gashaard nog meer te bieden heeft.

Gesloten of open gashaard

Het grote verschil tussen een gesloten en een open gashaard is de aanvoer van lucht. Een open haard haalt de zuurstof vanuit de leefruimte en een gesloten gashaard voert zuurstof aan vanuit een rookkanaal, van buitenaf. Dit is op zich efficiënter, aangezien aangevoerde lucht wordt verwarmd in het dubbelwandige rookkanaal. Ideaal voor woningen met mechanische ventilatie. Kies je voor een open gashaard, dan zal je zelf moeten zorgen voor voldoende ventilatie.

Veiligheid primeert

Ten opzichte van een open systeem, is een gesloten systeem veiliger. Aangezien gashaarden voorzien zijn van een gesloten verbranding, kunnen er geen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Onderhoud je je haard bovendien periodiek, dan kunnen er zich in principe weinig gevaarlijke situaties voordoen. Heb je kinderen? Dan is het uiteraard altijd opletten geblazen. De glazen ruit van een gashaard kan heet worden. Daarom mag je jonge kinderen best nooit zonder toezicht in de ruimte met een haard laten.

Luxueuze uitstraling

Een gesloten gashaard bestaat meestal uit een glazen, hittebestendige ruit en een stalen constructie. Dit past dan ook perfect in een hedendaags of industrieel interieur. Maar ook in  een klassieke of landelijke leefruimte past het prima!

Hoger rendement

Het voordeel van een gesloten haard is dat de temperatuur in de verbrandingskamer stijgt. Hierdoor stijgt het rendement aanzienlijk. Dat is goed voor de warmte binnenshuis en het milieu, maar ook voor jouw energiefactuur!

Groot gebruiksgemak

Genieten van een aangenaam vlammenspel zonder met zakken pellets of houtblokken te moeten zeulen? Dat doe je met een gashaard. Ook krantenpapier of aanmaakblokjes behoren tot het verleden. Je zet je haard aan met een simpele druk op de knop, je smartphone of tablet. Ook verkoolde houtresten en as opruimen hoef je dus niet te doen, handig!

Prachtig vlammenspel

Met een moderne gashaard creëer je mooie, realistische vlammen die niet te onderscheiden zijn van een authentiek houtvuur.

Gashaard buiten

Naast een gesloten gashaard voor binnen zijn er natuurlijk ook buitenhaarden op gas. Een gashaard buiten is ideaal om je te verwarmen op frisse zomeravonden of een avondje barbecue met vrienden. Het is een echte sfeermaker die je tuin of terras helemaal af maakt!