Ben je voor je job veel op de baan? Moet je regelmatig een zakelijke bijeenkomst bijwonen? Dan wordt dat al snel een duur verhaal met een benzine- of dieselwagen. Een betere oplossing is een elektrische wagen. In dit artikel lees je waarom het gebruik van een elektrische wagen in een zakelijke omgeving een goed idee is.

Groene aspect

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van elektrische wagens is uiteraard hun milieuvoordeel. Tijdens het reizen van en naar kantoor of zakelijke events –  waarbij je best grote afstanden aflegt en je bijgevolg veel brandstof verbruikt – biedt dit type vervoer een groen alternatief. Geen uitstoot van schadelijke gassen, minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen – het draagt allemaal bij aan een betere planeet.

Oplaadnetwerk en bereik

Jammer genoeg is elektrisch rijden ook niet helemaal zonder zorgen. Want hoe zit het met het oplaadnetwerk rond je werkomgeving en het bereik van de auto? Gelukkig evolueert het aantal laadstations in stijgende lijn, vooral in Europa, al blijft vooraf plannen essentieel. Apps en websites zoals Chargemap en PlugShare helpen bij het vinden van laadpunten langs de route. Het bereik van elektrische wagens is de afgelopen jaren ook sterk verbeterd, maar het is belangrijk om te beseffen dat koude temperaturen en airconditioning dat kunnen beïnvloeden.

elektrische auto

Kostenefficiëntie

Brandstofkosten kunnen hoog oplopen, maar elektriciteit is doorgaans goedkoper dan benzine. Hoewel de aanschafprijs van een elektrische wagen vaak hoger is, kunnen de lagere operationele kosten, mogelijke overheidssubsidies en een laadpas dit verschil op lange termijn compenseren. Het kan dus zowel een ecologische als economische keuze zijn.

Plezierfactor

Op het werk ervaar je wellicht al meer dan voldoende stress, dus laat je heen- en terugreis een aangename ervaring zijn. Elektrische wagens staan bekend om hun vlotte rijstijl en stille werking. Met minder lawaai en trillingen worden de vele uren in de auto comfortabeler. Daarnaast zijn er steeds meer luxe modellen die het rijden nog makkelijker maken.

Tot slot

Wie van zijn werkgever de kans krijgt om met een elektrische wagen te rijden, moet zeker niet twijfelen. Met een elektrische wagen rijden is geweldig, al moet je soms iets meer vooraf plannen. Dat wordt echter gecompenseerd door lagere operationele kosten, rijplezier én een schonere planeet. Weet je waar je kan laden, dan gaat dat supersnel én simpel met een laadpas. Online kan je via Icompario verschillende laadpassen vergelijken zodat je met de beste deal de baan op kan!