Vrijwel dagelijks stap je onder de douche zonder écht na te denken over je douchegordijn of douchecabine. Tot het moment dat je de badkamer (deels) gaat verbouwen. Daarbij kijk je natuurlijk naar de stijl en de kosten, maar zeker ook naar wat praktisch is in gebruik en onderhoud. Met een glazen douchewand zit je wat al die punten betreft helemaal goed! In dit artikel delen we daarom een aantal voordelen van glazen douchewanden en -schuifdeuren.

Een glazen douchewand op maat

Of je badkamer nu heel rechttoe rechtaan is of wat complexer, een glazen douchewand past altijd. Je kunt deze op maat laten maken en hebt daarbij ook veel invloed op de schuif- of draairichting van de deur. En wat dacht je van een inloopdouche met glazen douchewand? Ook ideaal!

Een ruimtelijke look

Badkamers zijn over het algemeen relatief kleine ruimtes. Dan kan het wenselijk zijn deze een zo ruimtelijk mogelijke uitstraling te geven. Een douche schuifdeur van glas is ruimtebesparend én zorgt voor een ruimtelijk effect.

Fris en modern

Een douchewand van glas geeft je badkamer een moderne en luxueuze uitstraling. Weg met dat rommelige douchegordijn of die smoezelige kunststof douchecabine! Met een glazen douchewand geef je de badkamer in één klap een stijlvolle update.

Glazen douchewand gemakkelijk onderhoud

Het schoonmaken van een douchewand en schuifdeur van glas is heel eenvoudig. Net zoals je de ramen lapt kun je ook het glas in de badkamer reinigen. Wil je alleen even de waterdamp van het glas halen? Dat is met een raamtrekker in no-time gebeurd.

Glazen douchewanden weinig bevatten profielen bevatten en dat scheelt in het onderhoud. Doordat de douchewand direct op de vloer geplaatst wordt, kun je de vloer ook makkelijk dweilen.