Wanneer je gaat bouwen of verbouwen, is het belangrijk om je eigen stempel op je woning te drukken. Je wil geen ‘13 in een dozijn’-huis. Je wil een huis dat uniek is en bij je past. Daarom denk je maar beter goed na over de stijl waarin je gaat bouwen, over de vormgeving van je woning en over de gevelstenen. Maar heb je er al bij stilgestaan dat ook de ramen en deuren in belangrijke mate de uitstraling van je huis bepalen?

verbouwen verbouwing

Eerste indruk

Voordeuren bepalen de eerste indruk van je woning, en onrechtstreeks dus ook een beetje van wie jij bent. Daarom is het belangrijk om de perfecte voordeur voor jouw huis te kiezen. Eerst en vooral is de materiaalkeuze belangrijk. Ga je voor een houten, aluminium, PVC of glazen voordeur? Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen.  Zo is een houten voordeur duurzaam en milieuvriendelijk. Bovendien zorgt hout ervoor dat je deur goed geïsoleerd zal zijn. Een houten deur zorgt voor een warme, gezellige uitstraling. Sommige mensen vinden dat net iets te klassiek.

huiskamer woonkamer

Wil je een moderne voordeur? Dan kan aluminium ook een optie zijn. Aluminium is niet heel duurzaam, maar het kent wel een lange levensduur en het vraagt weinig onderhoud. Je kunt bij een aluminium voordeur voor een stalen deur gaan, met steellook, wat heel hip is. Woon je aan een drukke baan? Dan is een deur in PVC uitermate geschikt voor jou. PVC isoleert namelijk heel goed op akoestisch en thermisch vlak. Bovendien zijn deze deuren ook heel onderhoudsvriendelijk en een echte topper wanneer het aankomt op prijs-kwaliteit.

Ben je op zoek naar een elegante voordeur? Dan kun je kiezen voor een glazen exemplaar. Je glazen voordeur kan afgewerkt worden met hout of aluminium. Door te kiezen voor een glazen voordeur, creëer je een oase van licht in je woning, waardoor je meteen het gevoel van ruimte opwekt. Door met verschillende types van glas te werken, kun je de inkijk in je woning tot een minimum beperken.

Aangenaam binnenkomen en zorgeloos buitengaan

Probeer je eens voor de geest te halen hoe vaak je per dag een deur in je woning opent of sluit. Door de perfecte deuren voor jouw woning te kiezen, zorg je ervoor dat je op een aangename manier kunt binnenkomen en op een zorgeloze manier weer kunt vertrekken. De keuze van het materiaal van je binnendeuren hangt, net zoals bij je voordeur, af van de stijl van je woning en van welk gevoel je wil creëren. Houten deuren passen in elk soort woning. In een moderne woning komt een aluminium deur dan weer meer tot zijn recht. Ga je voor een meer robuuste, stoere woning? Dan zijn steellook deuren echt perfect voor jou. Neem vooral je tijd om je keuze te maken. Kijk eens rond en je zult snel voelen naar welk materiaal jouw voorkeur uitgaat. Je kunt ook altijd advies inwinnen bij een ramen- en deurexpert.

deur deuren