IJsland is een uniek land met oneindige natuurlijke wonderen. Van de vele watervallen en warmwaterbronnen tot het ruige landschap met vulkanen – IJsland biedt avonturen voor elke reiziger. Met deze tips geniet je van een onvergetelijke vakantie IJsland!

Bezoek de watervallen

Van kleine stroompjes tot enorme watergordijnen, met de hoeveelheid watervallen is het geen wonder dat IJsland hier bekend om staat. De bekendste waterval is de Gullfoss, wat een van de grootste watervallen op IJsland is. Andere watervallen, zoals de Seljalandsfoss, bieden de mogelijkheid om eromheen te lopen, wat zorgt voor een bijzondere ervaring die je nooit zult vergeten. Natuurlijk hoef je niet het hele eiland af te reizen om de grootste of bekendste watervallen te bezoeken – je vindt ze overal op het eiland.

ijsland

Verken Seydisfjordur

Seydisfjordur is een bijzondere haven- en handelsstad op IJsland. Het is omgeven door steile bergen en ligt aan het einde van een 16 kilometer-lange fjord. Seydisfjordur is een van de rustige plaatsen op het eiland en wordt beschouwd als een van de meest pittoreske stadjes van IJsland. Het stadje heeft een haven waar boten vanuit Europese steden kunnen aanleggen, wat dit een goede verblijfplaats maakt voor toeristen. Er zijn meerdere hotels en campings, de omgeving is geschikt om te wandelen en er zijn veel evenementen en daguitjes naar andere plaatsen en natuurgebieden tijdens de zomermaanden.

Wandel rondom de Kolugljúfur Canyon

De Kolugljúfur Canyon is een zogenoemde ‘hidden spot’ langs de Ringweg van IJsland. Dit gebied is vernoemd naar de reus Kola en de combinatie tussen de prachtige natuur en de mythologische geschiedenis maken dit een magisch stukje van het eiland. Bereid je voor op een onvergetelijk uitzicht, maar ook op gevaarlijke paden. Ondanks dat het geschikt is om hier te wandelen, zijn er namelijk een aantal plekken waar er geen beschermende hekken zijn langs steile kliffen. Het is makkelijk om afgeleid te zijn door de watervallen en het uitzicht, wat het risico op vallen vergroot.

Kolugljúfur Canyon

Ontspan in een natuurlijke warmwaterbron

IJsland heeft veel warmwaterbronnen. De Blue Lagoon en de Myvatn Nature Baths zijn maar 2 voorbeelden van de meer dan 100 bronnen op het eiland. Deze bronnen zijn ontstaan door de vulkanische activiteiten, wat zorgt voor warme temperaturen die geschikt zijn om in te zwemmen. Houd er rekening mee dat je niet in elke bron kunt zwemmen. De meeste zijn tussen de 36 en 40 graden, maar andere zijn echt te warm. Dit betekent echter niet dat je niet kunt genieten van het spectaculaire uitzicht.