De winter is een magische tijd om te reizen, met steden over de hele wereld die transformeren in wonderlanden. Als je op zoek bent naar een winterse stedentrip, hier zijn tien bestemmingen die je gegarandeerd een onvergetelijke ervaring bieden. Waar ben je zelf al geweest, en welke steden zet je vanaf nu op je bucketlist?!

1. Lapland, Finland

Lapland is een winterwonderland waar je de Kerstman kunt ontmoeten, een rendierslee kunt besturen en het betoverende noorderlicht kunt bewonderen. Vergeet niet je warmste jas mee te nemen, want de temperaturen kunnen hier flink onder nul zakken.

Lapland

2. New York, VS

New York in de winter is een scène rechtstreeks uit een film, met iconische schaatsbanen en de prachtige kerstboom bij Rockefeller Center. Dwaal door de besneeuwde Central Park paden met je stijlvolle Chelsea boots van bij Omoda, perfect voor zowel mode als functie in de stad.

New york

3. Wenen, Oostenrijk

Wenen is betoverend met zijn prachtige architectuur en sfeervolle kerstmarkten. Vergeet niet een warme chocolademelk te drinken terwijl je de straten en pleinen verkent, gewikkeld in je winterjas.

Wenen oostenrijk

4. Banff, Canada

Banff is een droom voor liefhebbers van wintersport met zijn adembenemende berglandschappen en uitstekende skimogelijkheden. Warm blijven is hier cruciaal, dus pak een extra dikke jas in voor deze reis.

banff canada

5. Praag, Tsjechië

Praag is een stad van geschiedenis en mysterie, vooral in de winter wanneer de gotische architectuur een extra dimensie krijgt. Dwaal door de oude stad, en ontdek wat het allemaal te bieden heeft.

praag

6. Reykjavik, IJsland

Reykjavik is de toegangspoort tot enkele van de meest spectaculaire winterlandschappen ter wereld, inclusief geisers, gletsjers en natuurlijke warmwaterbronnen. Vergeet niet om een stevige, waterdichte jas mee te nemen om je te beschermen tegen de onvoorspelbare weersomstandigheden.

Reykjavik

 

7. Brugge, België

Brugge is als een middeleeuws sprookje, met zijn kanalen en kasseien die extra charme krijgen in de wintermaanden. Wandelen langs deze pittoreske straatjes vraagt om comfortabele schoenen zoals chelsea boots bij Omoda te vinden.

 

brugge

8. Harbin, China

Harbin staat bekend om zijn indrukwekkende ijsfestival, waar je verbazingwekkende ijssculpturen en gebouwen kunt bewonderen. Zorg ervoor dat je een thermische jas draagt om de ijzige kou te trotseren.

Harbin

9. Edinburgh, Schotland

Edinburgh is een stad die zijn geschiedenis omarmt, vooral tijdens de wintermaanden met zijn sfeervolle straatjes en warme pubs. Een paar stevige schoenen zijn ideaal voor het verkennen van deze stad vol karakter.

edinburgh

10. Stockholm, Zweden

Stockholm, met zijn combinatie van modern design en historische schoonheid, is een must-visit in de winter. Hoe kun je bijvoorbeeld wandelen langs de besneeuwde straten.

Stockholm