Ga je op vakantie naar Noorwegen? Dan moet je de volgende plekken écht bezoeken. Het beste is dan ook om een rondreis door Noorwegen te maken, zodat je alle pracht van dit fantastische land kunt zien. In dit artikel lees je welke plekken in Noorwegen je echt niet mag missen!

noorwegen lofoten

Bezoek de Lofoten

Een van de plekken die je absoluut eens gezien moet hebben in je leven, zijn de Lofoten. Dit is een eilandengroep aan de noordelijke kust van Noorwegen. Wanneer je graag het Noorderlicht eens wilt zien, ben je hier aan het juiste adres. Het landschap wisselt zich enorm af hier, met prachtig blauw water en witte stranden, maar ook hoge bergtoppen, diepe fjorden en prachtige vissersdorpen. Je kunt hier dan ook prachtig wandelen en ondertussen dieren als zeearenden en walvissen spotten. Ook kun je er fietsen en kajakken, zodat je de natuur echt kunt ontdekken. In de winter kun je er (met een beetje geluk) het noorderlicht zien en in de zomer kun je de middernachtzon spotten.

De fjorden in het westen

Een bezoek aan Noorwegen is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de fjorden. In het westen van Noorwegen kun je een aantal van de meest beroemde fjorden ter wereld bezoeken: de Geirangerfjord en de Nærøyfjord. Beide fjorden staan dan ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Je kunt een vaartocht door de fjorden doen, zodat je uit kunt kijken op de kliffen, watervallen en de dorpjes langs de waterkant. Als je een natuurliefhebber bent, ben je hier aan het juiste adres.

Een bezoek aan de Noordkaap

De Noordkaap is het meest noordelijke puntje van het vasteland van Europa en een bestemming die je écht gezien moet hebben. De Noordkaap is een erg populaire plek, waar reizigers van over de hele wereld naar toekomen. Vanaf de kaap heb je een uitzicht over de Arctische Oceaan en kun je tussen mei en juli de middernachtzon zien. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Noordkaap-centrum, waar je meer leert over de geschiedenis en cultuur van deze plek.

Een roadtrip over de Atlantische Weg

Wanneer je met de auto op rondreis bent, is het de moeite waard om via de Atlantische Weg te reizen. Dit is misschien wel de meest spectaculaire weg ter wereld. Het is zo’n 8.3 kilometer lang en slingert via bruggen langs allerlei kleine eilanden. Daarbij heb je, zoals de naam ook wel doet vermoeden, een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is dan ook een mooie aanvulling op een rondreis door Noorwegen.