Zomer, zon en lekker eten: meer hebben we niet nodig om gelukkig te zijn. Zodra het eerste zonnetje komt piepen, zitten we graag buiten. Daarom is het belangrijk dat jouw horecazaak ook een aantrekkelijk en stijlvol terras heeft. Op zoek naar wat zomerse inspiratie? Lees dan hieronder verder! 

restaurant zomer

Uitstraling

Eerst en vooral is het belangrijk dat jouw terras een ongelooflijke aantrekkingskracht op de voorbijgangers heeft: denk aan gezellige kleine lampjes die tussen de bomen hangen, rieten stoelen, stijlvolle parasols, mooie tafels,… Ook al kennen de mensen jouw restaurant nog niet, als het er aantrekkelijk uitziet, zullen ze staan popelen om het eens uit te testen.

Onzeker weer

In België en Nederland zijn we helaas niet 100% zeker van het mooie weer. En eigenlijk is dat nergens meer echt een zekerheid. De klimaatopwarming zorgt zelfs in Zuid-Frankrijk bijvoorbeeld voor hevige regenval. Om te voorkomen dat je terras letterlijk in het water valt, is het daarom bijzonder interessant om een goede stretchtent in de tuin te voorzien. Als je goed kiest, moet je zeker niet inboeten op gezelligheid.

Comfortabel

Als je zeker bent dat je gasten droog zitten, kan je alles tot in de puntjes afwerken om het ook zo comfortabel mogelijk voor hen te maken. Zorg bijvoorbeeld dat de tafeltjes niet zomaar in het gras staan, maar voorzie ook een houten ondergrond. Dat hoeft niet duur te zijn, maar zo vermijd je modder en vuile schoenen. In het kader van het Belgisch (koud) weer, is het een plus als je  buiten kacheltjes en/of dekentjes voorziet voor de eters. Dankzij de tent zullen mensen het seizoen om buiten te eten namelijk zo lang mogelijk rekken, minstens van april tot oktober.

Evenementen

Een zomer zonder feestjes is als een kerstman zonder baard. Elk excuus is goed om van elkaar, lekker eten en ons goed gemoed te genieten. Of het nu om een uitgesteld communiefeest, een etentje voor moederdag, een jubileum of zelfs een trouw gaat, jouw horecazaak kan alles aan!

Een strechttent met zijwanden biedt je de mogelijkheid om de groep ook af te zonderen van de rest van het restaurant. Een groep maakt soms veel lawaai en verstoort zo de gezapige sfeer van het restaurant. Daar is geen gevaar meer voor dankzij de tent. Neem de tijd om de plek ook sfeervol in te richten, waardoor ook de feestgangers zich er helemaal thuis voelen. En, nog een voordeel, dankzij de tent ben je ook zeker dat het feestje niet verpest wordt door de regen. Succes!