Als jij graag meer wilt verdienen, kun je meer gaan werken, maar je kunt ook zorgen dat je op een passieve manier een inkomen verdient. Hierbij moet je denken aan investeringen die kunt doen die vervolgens geld in het laatje brengen. Er zijn tal van investeringen te bedenken die mooie rendementen op kunnen leveren, maar wij gaan hier voornamelijk in op investeren in cryptocurrencies. Deze manier van investeren is de laatste tien jaar sterk populair geworden, maar helaas zien we ook dat mensen hier vaak maar weinig kennis van hebben. Dat kan leiden tot grote verliezen en dat moet je natuurlijk zien te voorkomen. Wat kun je daarom doen om te zorgen dat een mooie passieve inkomstenbron kunt genereren? 

Neem geen onnodige risico’s

Wie wil gaan investeren in crypto’s kan dat het beste doen via een erkend en professioneel platform. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van het platform amdax.com. Deze aanbieder beschikt over een licentie van de Nederlandse Bank, beschikt over voldoende liquide middelen en weet als geen ander jouw wallet te beveiligen. Hierdoor kun jij een mooie portefeuille opbouwen. Heb jij advies nodig omdat je niet helemaal weet wat voor jou de beste investering is? Dan staat er altijd iemand van Amdax voor jou klaar om je van goede raad te voorzien. Wat je ook doet, zorg dat je je kansen spreidt. Investeer je in een munt, dan maak je jezelf onnodig kwetsbaar. Investeer je in meerdere dan kan een eventueel verlies op de ene munt gecorrigeerd worden door de rendementen die je gemaakt het met je andere crypto’s. Onderaan de streep vind je dan alsnog een positief rendement.

Profiteren van staking

Als je je geld geïnvesteerd hebt in crypto’s, kun je profiteren van koersstijgingen, maar je kunt ook besluiten om te profiteren van bijvoorbeeld ethereum staking. Een crypto staking is een proces waarbij cryptocurrency-houders hun tokens vastzetten in een blockchain-netwerk, om zo de veiligheid en werking van het netwerk te ondersteunen. In ruil voor het vastzetten van hun tokens, kunnen de stakers beloningen ontvangen in de vorm van extra tokens of cryptogeld. Hiermee kun je dus ook op een andere manier aan je investeringen verdienen. Op jaarbasis kun je zo rendementen maken tot wel 7%.

Gebruik alleen geld dat je kunt missen

Beleggen is een activiteit voor de lange termijn, slecht een enkeling is van de ene op de andere dag rijk geworden door middel van crypto’s. Hoe langer je beleggingshorizon is, hoe meer rendement je kunt verwachten. Gebruik daarom altijd alleen het geld dat je niet direct nodig hebt en zorg er altijd voor dat je een buffer achter de hand houdt om de tegenslagen in het leven mee op te vangen. Zo hoef je je investeringen niet te verkopen en kun je hopelijk op mooie rendementen afkoersen.