Webdesign en SEO gaan hand in hand. Benieuwd hoe je door een geschikt webdesign je lokale SEO en dus de online vindbaarheid van je bedrijf kan boosten? Pas onderstaande tips toe op je lokale SEO-strategie en sta versteld van de resultaten!

SEO

Zet in op lokale keywords

Integreer lokale keywords of zoektermen in je webdesign. Ben je bijvoorbeeld een elektricien of webdesigner uit Mechelen, dan wil je je vooral richten tot klanten die professionals zoeken in die stad of regio. Kies dus voor keywords als ‘elektricien Mechelen’ of ‘webdesign Mechelen’ en gebruik deze in je page title, meta description en de bodytekst van je pagina. De naam van je stad of regio gebruiken is belangrijk om lokale klanten aan te trekken.

seo

Gebruik de info van je ‘Google My Business’

Gebruik de informatie van je ‘Google Mijn Bedrijf’ in je webdesign, zoals je bedrijfsnaam en adresgegevens. Zoekmachines kunnen je bedrijf zo beter begrijpen en dit heeft een positief effect op je indexering. Voeg ook een Google Maps kaartje toe aan je contactpagina.

Kies voor een responsief webdesign

Een responsief webdesign betekent zoveel als een website die goed werkt op mobiele devices zoals een smartphone of tablet, maar ook op een laptop. Veel lokale zoekopdrachten vinden tegenwoordig plaats vanop smartphones. Ga je dus je bedrijfswebsite laten maken, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat die mobile friendly is, of dat je webdesign zich aanpast aan de grootte en het type scherm waarop hij getoond wordt. Je creëert er bovendien een consistente gebruikservaring bij potentiële klanten mee.

Integreer lokale reviews

Reviews zijn cruciaal voor een goede ranking in zoekmachines. Die reviews worden getoond in je Google My Business profiel. Je kan positieve getuigenissen ook in je webdesign integreren, bijvoorbeeld op je homepage of een specifieke landingspagina.

Gebruik lokale SEO-plugins

Gebruik je een CMS of Content Management Systeem zoals WordPress voor je bedrijfswebsite, dan kan je lokale SEO-plugins gebruiken. Die kunnen helpen bij het optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten.

Kies voor consistente NAP-informatie

NAP staat voor naam, adres en telefoonnummer. Het is belangrijk dat deze informatie op een consistente manier weergegeven wordt op al je online platforms, zoals je website, sociale mediakanalen en bedrijfsvermeldingen. Inconsistentie kan verwarring zaaien bij klanten en je ranking in Google negatief beïnvloeden. Een consistente online aanwezigheid verbetert je lokale SEO-prestaties en maakt je bedrijf betrouwbaarder voor potentiële klanten.

seo lokale vindbaarheid