Steeds meer klanten vinden het een must dat de bedrijven of winkels waarmee ze samenwerken, even duurzaam zijn als zijzelf.  Duurzaamheid moet dus steeds meer deel uitmaken van je marketingstrategie. Met een aantal simpele inspanningen, maak je al een wereld van verschil. Lees verder voor enkele praktische tips. 

Duurzame evenementen

Netwerkevents, beurzen of opendeurdagen: het blijven belangrijke momenten om je onderneming in de kijker te zetten. Als je op die events plastic bekers of plastic zakken gebruikt, zal je daar ongetwijfeld op afgestraft worden. Dat probleem is makkelijk opgelost: gebruik herbruikbare bekers en laat papieren tassen bedrukken met de naam van je onderneming. Probeer ook met lokale catering te werken en organiseer het event, indien mogelijk, dichtbij een station. Zo kunnen geïnteresseerden met het openbaar vervoer komen.

Duurzame reclame

Reclame is, uiteraard, nog altijd erg belangrijk om jouw bedrijf te laten groeien. Probeer echter om duurzame alternatieven te voorzien. Geef je klant geen tien goedkope gadgets die op onverantwoordelijke manier in China geproduceerd zijn, maar bestel een leuk cadeautje bij een lokale bloemenzaak, bij de kringloopwinkel of bij de wereldwinkel. Laat ook katoenen tassen bedrukken die de klant vanaf een bepaald aankoopbedrag gratis meekrijgt. Zorg ervoor dat het een handig en hip model is, dan zullen de klanten die nadien nog veel gebruiken. Dus niet alleen minder plastic, maar ook nog eens extra veel reclame voor jouw onderneming. Win-win dus!

Lokale producten

Baat jij een conceptstore uit? Werk dan met eerlijke en lokale leveranciers. Er zijn zoveel creatievelingen die zelf kussentjes, juweeltjes of schaaltjes maken dat je je producten helemaal niet uit het buitenland hoeft te halen. Niet alleen het transport, maar ook het productieproces zelf zal ongetwijfeld een pak duurzamer zijn. En zo steun je elkaar!

duurzaam

Geen giga kortingen

Probeer gigantische kortingen te vermijden, want zo zet je consumenten aan tot onverantwoordelijk koopgedrag. Initiatieven zoals Black Friday worden steeds harder afgestraft. Bovendien kunnen enkel grote bedrijven het aan om zulke hoge kortingen aan te bieden. Toon je potentiële klanten op een andere manier waarom jouw producten het waard zijn om ze te kopen.

Duurzame voordelen voor werknemers

Ten slotte is het ook belangrijk om die duurzame lijn door te trekken naar je personeelsbeleid. Geef je werknemers alleen nog maar duurzame voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een treinabonnement, fietsleasing of een elektrische bedrijfswagen. Laat je medewerkers, indien mogelijk, bijvoorbeeld ook zoveel mogelijk thuis werken. Dan hoeven ze geen onnodige verplaatsingen te maken.