De wegen worden steeds voller waardoor schade aan je auto snel kan worden opgelopen. Naast een veilig vervoersmiddel en een rijbewijs is het daarom niet verkeerd om te kiezen voor nog meer zekerheid. Hoeveel rijervaring je ook hebt, een ongeluk zit in een klein hoekje. Het zou dan ook zonde zijn om hier zelf voor op te moeten draaien wanneer er goede verzekeringen bestaan. Hieronder leggen we vier verzekeringen uit die echt een verschil kunnen maken.

Inzittendenverzekering

De naam zegt het eigenlijk al, een inzittendenverzekering helpt de mensen die in het voertuig zitten. Zowel de bijrijders als de bestuurder, maar ook spullen in het voertuig. Wanneer er door een ongeluk een inzittende gewond raakt of overlijdt, helpt deze verzekering je verder. Natuurlijk dekt een standaard WA-verzekering veel schade, net zoals de zorgverzekering, maar niet bij schade aan bagage of wanneer iemand niet of langere tijd niet meer kan werken. Een inzittendenverzekering zorgt dan voor een financiële vergoeding bij verlies van inkomen. Wanneer er geen schuldige is aan te wijzen bij een ongeluk keert een normale WA-verzekering niks uit, dus ook dan komt een inzittendenverzekering goed van pas.

autoverzekering

Scooterverzekering

Bij de aanschaf van een scooter ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Maar een scooterverzekering kan uitgebreid worden met verschillende opties. De meeste verzekeringen keren tot een jaar na aanschaf het totale bedrag uit door schade of diefstal. Scooters, brommers en e-bikes zijn erg in trek. Ook bij criminelen. Het is daarom ook slim om te kiezen voor een uitgebreide scooterverzekering die je helpt bij diefstal, maar ook wanneer je schade ondervindt door een aanrijding.

Caravanverzekering

Onbezorgd op vakantie. Dat wil natuurlijk iedereen. Met een caravanverzekering ben je toch een stapje dichterbij dat doel. Het is vrij duidelijk, een verzekering voor de caravan. Maar ook voor de vouwwagen, stacaravan, toercaravan en trailer is deze verzekering geschikt. Je weet nooit in wat voor weer je terecht kan komen, dus is er ook een extra dekking mogelijk voor storm- en hagelschade. Bij de meeste aanvullende verzekeringen geldt ook een inventarisverzekering. Wanneer de spullen in je caravan door diefstal of schade ook niet meer te gebruiken is, helpt de caravanverzekering je weer op weg.

Fietsverzekering

Een elektrische fiets is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld, maar daarbij gaat helaas ook veel fietsdiefstal gepaard. Een fietsverzekering keert tot een aantal jaar na aanschaf het volledige aankoopbedrag terug bij diefstal of bij een total loss verklaarde fietst. Voor zowel de fiets als de accu’s geldt dit. Ook bij schade of ongevallen kan een fietsverzekering goed van pas komen. Er is ook de keuze voor een uitgebreide dekking, zoals een track&trace zodat je de fiets kan opsporen na diefstal.