Voordat je Nederland gaat verkennen op je motor, zorg dat je goed beschermd bent. Je kunt je motorkleding en motorhelm kopen online of in een motorwinkel. In een echte winkel kun je meteen tips vragen aan het personeel. Hoe gezellig is het om met vrienden of in je eentje te toeren als het lekker weer is, vooral door mooie natuurgebieden? Nederland heeft zat prachtige routes om te ontdekken. Kan jij wel weer wat inspiratie gebruiken voor nieuwe routes? Lees dan zeker even verder!

Zuid-Limburg

Rijden op deze route voelt alsof je in het buitenland bent, zo mooi is het. Het is echt een van de pareltjes van Nederland. De route is 100 km, maar trek er gerust een hele dag voor uit. Omdat het pad zo bochtig is, kun je niet hard doorrijden. Maar dat geeft niks, want de omgeving is zo prachtig dat je het liefst langzaam rijdt om alles goed in je op te nemen. Je begint en eindigt in Valkenburg.

Veluwe

Veel motorrijders zijn dol op een tocht door de Veluwe. Die is zo geliefd omdat je er kilometers door de bossen rijdt. Deze prachtige route is 133 km lang en begint en eindigt in Harderwijk. Een perfecte kans dus om volop van de mooie natuur te genieten.

motor tocht

Utrecht

De Utrechtse route, genaamd The Dutch Mountains, is vrij kort met een lengte van 55 km. Je start en eindigt in Veenendaal. Het is slim om deze route op een doordeweekse dag te rijden, omdat motorrijders in het weekend soms niet op bepaalde dijken mogen komen. Dat is vanwege de drukte en overlast voor de buurt. Bovendien is het veel relaxter rijden als er minder fietsers en auto’s zijn.

motor

Twente

In Twente is er een geweldige route die je moet proberen: de 1001 bochten in Twente. Deze is 180 km lang en start en eindigt in Hengelo. Het is een bochtige tocht door het mooie Twentse landschap. Onderweg zie je prachtige bomen, heidevelden en weidse uitzichten. Ook kom je door gezellige kleine dorpjes en sfeervolle oude stadjes.

Friesland

De motorroute in Friesland staat bekend als de Elfstedentocht, net zoals de beroemde schaatsmarathon in de winter. Maar in plaats van op schaatsen, kun je deze tocht op de motor doen. De route volgt bijna hetzelfde pad als de schaatstocht en is 257 km lang. Reken maar op meer dan 7 uur puur motorplezier. Welke route ga jij rijden?

motor helm