Je huis is meer dan alleen een plek om te wonen. Je wilt je er veilig voelen, je wilt warmte om je heen. In een kaal huis lukt dat heel slecht. Een veelgehoord probleem is dan ook dat mensen geen idee hebben hoe ze de ‘warmte’ in huis halen. Het antwoord: met passende accessoires. Heb je geen idee waar je kunt beginnen, dan hebben we een paar praktische tips voor je.

Aan de slag met verlichting

Je denkt er misschien nooit over na, maar eigenlijk is verlichting wat een huis zo gezellig maakt. Kies voor warme, gedempte verlichting. Het is handig als je wat dimbare lampen en sfeervolle kaarsen in huis haalt. Een fraaie staande lamp in de hoek van de woonkamer geeft je kamer meteen al een heel ander aangezicht.

tafellamp

Wanneer je ook wat subtiele wandlampen haalt, zorg je voor een nog intiemere sfeer. Gezellig! Beknibbel dus zeker niet op lampen of op een goed lichtplan. Je zult er nog jaren van genieten. Besparen kan wel, want er staan genoeg kortingscodes op websites als Trustdeals.

Kiezen voor zacht textiel

Kies voor zachte dekens, kussens en tapijten. Daarvan krijg je een gevoel van comfort en warmte in huis. Veel mensen die vinden dat hun huis niet warm aanvoelt, hebben kale muren en kale vloeren. Je ziet dan veel wit, en je huis wordt wat steriel. Met zacht textiel zorg je voor wat meer ‘fluff’. Durf te experimenteren met texturen en kleuren.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor textiel dat past bij het seizoen, of voor textiel dat gewoon past bij je persoonlijke smaak. Een plaid over de bank of een fluffy tapijt onder de salontafel kan werkelijk wonderen verrichten. En om dat zachte textiel zo mooi mogelijk te houden, zorg je voor voldoende opbergmogelijkheden waardoor je bijvoorbeeld je mooie schoenen die je hebt gekocht met een kortingscode voor Nike perfect in je interieur kan meenemen.

Planten en bloemen mogen niet ontbreken

Haal eens een plant in huis! Om een of andere reden kiezen steeds minder mensen voor een mooie, echte plant in huis. Ze kiezen vaak voor kunstbloemen of zelfs voor helemaal geen bloemen. Jammer, want een plant in huis biedt je veel voordelen. Het zorgt niet alleen voor een frisse uitstraling, maar heeft ook een positief effect op je gemoedstoestand.

plant

Daarnaast zorgt een plant voor meer leven in huis. Zo profiteer je bijvoorbeeld van een schonere lucht in huis. Sla dus lekker wat planten in en zet een paar potten met verschillende potten op strategische plekken in huis. In de hal, in je woonkamer of op je thuiskantoor: allemaal prima plekken om een plant neer te zetten. Zeker in je thuiskantoor is een plant plaatsen een goed idee. Deze zorgt namelijk voor bakken inspiratie.