Je badkamer is natuurlijk niet alleen een functionele ruimte, het is ook een plek waar je tot rust komt, waar je even fijn kunt ontspannen om de drukte van het dagelijkse leven te vergeten. Het is daarom ook super belangrijk om ervoor te zorgen dat de badkamer een sfeervolle en uitnodigende plek is waar je graag tijd doorbrengt. Gelukkig kun je dit al heel simpel bereiken en is er geen grote verbouwing voor nodig. Met de vijf onderstaande tips kun je je badkamer veranderen tot een sfeervolle ruimte voor ultieme ontspanning.

badkamer

Voeg kleur en textuur toe

Door kleur en textuur toe te voegen aan je badkamer, krijg je meteen veel meer sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe kleur op een wand, ga voor een warme en rustige kleur zoals beige. Wil je liever niet klussen, kies dan voor accessoires in een bepaald kleurenthema. Kies voor zachte handdoeken in warme tinten en voeg een zachte badmat toe om wat extra levendigheid te brengen. Zet een grote rieten mand neer als wasmand of om je handdoeken in op te bergen. Door een aantal mooie kleurrijke accessoires met textuur toe te voegen aan je badkamer, creëer je enorm veel sfeer.

Creëer meer sfeer met de juiste verlichting

Verlichting is ook zeker een belangrijk onderdeel van de sfeer in je badkamer. Functionele verlichting, zoals inbouwspots boven de wastafel, zorgt voor voldoende verlichting tijdens het scheren of tijdens je make-up routine. Maar vergeet ook de sfeerverlichting niet. Een wandlamp voor binnen aan de muur creëert ook een gezellige sfeer, bijvoorbeeld tijdens het nemen van een ontspannend bad. Ook kun je dimmers installeren, zo kun je makkelijk de lichtintensiteit aanpassen aan de verschillende activiteiten en kun je spelen met licht.

Voeg planten toe

Ook planten zorgen voor meer sfeer en levendigheid in de badkamer, daarnaast zuiveren ze ook de lucht en zorgen voor een gezonde en ontspannen sfeer. Kies voor planten die goed tegen vochtige omstandigheden kunnen, denk dan aan varens, sanseveria’s of philodendrons. Plaats de planten op een plankje, zet ze op de vensterbank, kies voor één grote plant op de grond, of hang ze op met een plantenhanger en zorg zo voor meer groen in de badkamer. Ben je slecht met planten, kies dan voor een mooie kunstplant.

Zorg voor een fijne geur in de badkamer

Ook de kracht van geur mag je niet onderschatten. Een fijne geur kan de sfeer in je badkamer verbeteren en kan het gevoel van ontspanning versterken. Kies bijvoorbeeld voor een aantal geurkaarsen, een geurwolkje of geurstokjes met natuurlijke ingrediënten zoals lavendel, eucalyptus of vanille. Met deze geuren kom je sowieso tot rust!

Voeg accessoires toe

Tot slot, is het toevoegen van een aantal accessoires een slimme manier om de ruimte meer sfeer te geven. Vervang oude en versleten items zoals zeepdispensers, tandenborstelhouders en handdoekrekken door nieuwe en die passen bij de rest van de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor accessoires in dezelfde kleur of materiaal voor een samenhangende uitstraling. Vervang ook je plastic flessen voor mooie glazen flessen voor een meer luxe uitstraling.