Ga je voor de eerste keer op reis met een camper? En dat naar de Ardennen? Top! Met een camper op reis gaan is enorm bevrijdend, rijden naar waar je wilt, blijven zolang je wilt en je bent van niemand afhankelijk. Maar wat heb je allemaal nodig om met een camper naar de Ardennen te gaan? In deze blog worden jouw vragen beantwoord via enkele reistips.

camper naar ardennen

Geen tent, wel keukengerei

Met een camper heb je alleszins geen nood aan een tent, luchtmatras of slaapmatje want jouw camper heeft een aangenaam ingebouwd bed. Wat je wel nodig hebt, zijn borden, bestek, bekers, pannen, een vaathanddoek, zeep en liefst ook schoonmaakmiddelen om de ingebouwde wastafel schoon te houden. Eventueel kan je ook duct tape en een Zwitsers zakmes meenemen, je weet maar nooit.

Douchespullen voor hygiëne

Je camper mag dan wel groot zijn, Plaats voor een douche zal er waarschijnlijk niet zijn. Neem daarom ook zeker zeep, shampoo, een washandje en een badhanddoek mee. Een tandenborstel, wc-papier, deodorant en zalfjes kunnen ook altijd goed te pas komen. En als je dit toch allemaal verzamelt, neem dan ook ineens muggenspray mee.

Spullen waar je niet meteen aan denkt

De bovenstaande artikelen zijn vanzelfsprekend, waar je waarschijnlijk nog niet aan gedacht had zijn verlengsnoeren, reisstekkers, gereedschap, een mini wasmachine, een EHBO-koffer, afvalzakken en een koelbox. Denk ook aan het weer. Met een regenjas,  zonnebrand, zonnebril en hoofddeksel kan jij zorgeloos een wandeling maken. Daarnaast is het handig om een jerrycan in je camper te hebben, voor als je plots moet tanken en er geen tankstation in de buurt is. Let wel op dat je maar één jerrycan mag vervoeren en deze mag maximum 25 liter bevatten. Je camper is comfortabel, maar soms wil je ook buiten de camper eten. Voorzie daarom kampeerstoeltjes en eventueel een opklapbaar tafeltje.

camper vuur

Neem voldoende kledij mee

In de Ardennen kom je prachtige natuurgebieden tegen. Neem daarom ook voldoende kledij mee als je van plan bent de wildernis te ontdekken. Denk aan dikke warme truien, een winddichte jas, wandelschoenen en voldoende T-shirts. Ga je graag zwemmen? Vergeet dan je zwembroek en waterschoenen niet. Last but not least kan je ook een pyjama meenemen en slippers.

Zo, met deze info kan jij alvast beginnen met inpakken. Een laatste tip: Geniet ervan!