Er is niets saaier dan een slaapkamer met een grote spotlamp. Het is aan of uit, je hebt niet veel keuze. Om wat sfeer in de slaapkamer te brengen, is de eerste stap vaak het toevoegen van sfeerverlichting. Dit hoeft echt niet jouw standaardkaarsjes of nachtlampje te zijn.

Je kunt led lampen kopen, of bijvoorbeeld LED strips onder je bed plakken. Maar een lavalamp kan ook heel sfeervol en uniek zijn. Hier hebben we een aantal soorten lampen op een rijtje gezet om je wat inspiratie te geven.”

ledverlichting

Slaapkamer lamp

De lamp die vaak boven je bed hangt, hoeft niet super fel te zijn. Het is juist een slim idee om een lamp te kiezen die je slaapkamer gezellig en stijlvol maakt. Dat kan door te letten op het materiaal, de vorm en hoeveel licht de lamp geeft. Veel mensen letten op hoe de lamp eruitziet vanuit de kamer, maar belangrijker is hoe het licht is als je in bed ligt. Schijnt het licht recht in je ogen? Is het te fel? Of zie je een lelijk binnenwerk? Een goede lamp geeft zacht licht van onderaf, ziet er mooi uit en maakt je kamer meteen sfeervol.

led lamp

Een warm wit licht (tussen 2200 en 3000 Kelvin) maakt je slaapkamer extra gezellig. Het is zacht voor je ogen en zorgt voor een fijne sfeer. Dit geldt ook voor lampen die je kunt dimmen en slimme LED lampen. Handig, zo’n slimme lamp, want die kun je gewoon vanuit je bed aan- of uitzetten. De lamp in je slaapkamer zet de toon voor de hele ruimte.

Het nachtkast lampje

Veel mensen hebben een nachtkastje naast hun bed waar van alles op eindigt: je bril, sieraden, een boek, soms zelfs deodorant of parfum. Dit is de ideale plek voor een sfeerlampje. Zo’n klein lampje geeft net genoeg licht om nog even te lezen of je partner een nachtzoen te geven zonder per ongeluk in elkaars ogen te prikken. Het hoeft geen bakken licht te geven of groot te zijn; een simpel klein lampje is al genoeg. Denk aan de oude kaarsenhouder die vroeger naast het bed stond voor als je ’s nachts naar de wc moest. Meer dan dat zachte kaarslicht heb je niet nodig. Maar je kunt ook kiezen voor een tafellamp, een lamp met een klem of een kleine bureaulamp. Die staan hartstikke leuk in je slaapkamer.

Stof of motief

Sfeerlampen hebben vaak een kapje van stof of een leuk patroon, waardoor ze zelfs uit al sfeer toevoegen aan je kamer.

Bij het kiezen van zo’n lamp ga je meestal voor eentje die mooi past bij je slaapkamer en er echt iets extra’s aan geeft. Het is een belangrijk stukje van je interieur. Dus, wil jij je slaapkamer ook een stuk gezelliger maken met de juiste verlichting? Houd dan rekening met deze tips!

ledlamp slaapkamer