Japandi is een interieurstijl met een mix van Japanse en Scandinavische designelementen. De combinatie van natuurlijke materialen, eenvoud en functionaliteit laat jouw interieur zowel minimalisme als rust en harmonie uitstralen. Door zorgvuldig geselecteerde Japandi-meubels kan ook jij je interieur helemaal zen maken!

japandi scandinavisch interieur

Wat is Japandi?

Japandi is een interieurstijl die het beste van twee werelden combineert: de minimalistische, Japanse zenbenadering en de warme, Scandinavische esthetiek. Het resultaat? Een interieur dat rust en eenvoud ademt, met een focus op natuurlijke materialen en functionaliteit. Japandi-kleuren zijn neutraal: aardetinten, wit, beige en tonen van grijs.

Japandi voegt meer toe aan je interieur dan louter een visueel aspect. Het is een filosofie die gericht is op het creëren van ontspannende leefruimtes. Elk meubel heeft een specifiek doel en moet bijdragen aan een rustgevende sfeer.

Rust en balans met Japandi-meubels

Een van de belangrijkste principes van Japandi is dat elk meubelstuk functioneel moet zijn. Daarnaast moeten meubels of decoratieve stukken ook bijdragen aan de uitstraling van je ruimte. Kiezen voor minimalistische meubels die ook nog eens multifunctioneel zijn is een plus. Zo voorkom je zichtbare rommel en creëer je meer orde en rust.

japandi scandinavisch

Goede voorbeelden van multifunctionele meubels zijn schoenenkasten en tv-meubels.

Creëer rust met een tv-meubel

In een ruimte als de woonkamer is er vaak veel afleiding. Een multifunctioneel tv-meubel is ideaal om kabels te verbergen en opbergruimte te bieden voor je televisie en media-apparatuur. Wanneer alles uit het zicht is, zal je meer rust ervaren. Kies voor een minimalistisch Japandi-ontwerp in een natuurlijk materiaal als hout. Stem je andere meubels (salontafel, buffetkast, fauteuil …) in de woonkamer af op de stijl van je tv-meubel.

Schoenenkast: harmonie troef

Binnenkomen in de hal en overweldigd worden door rondslingerende schoenen is allesbehalve rustgevend. Een schoenenkast is dé oplossing. Je kan altijd het juiste paar schoenen terugvinden, je schoenen zijn uit het zicht én je bespaart er ruimte mee. Kies voor een Japandi-schoenenkast met lades, kleppen of deuren, afhankelijk van je voorkeur.

Zorg voor een consistente look in je inkomhal. Stem de stijl van je schoenenkast af op de stijl van je kapstok, spiegel en zitbank. Kies voor lichte houtsoorten, als eik of bamboe. Dit past perfect bij het natuurlijke karakter van de Japandi-stijl.

Rustgevend interieur

Bij Japandi draait het om het creëren van rust en harmonie. En het terugbrengen van je interieur tot de essentie. Minimalistische Japandi-meubels lenen zich hier perfect toe. En helpen je bij het vinden van de rust die je in je dagelijks leven zoekt.

japandi