Ben jij ook iemand die tijdens het reizen continu kleine herinneringen verzamelt? Je zal jezelf hier later alvast enorm dankbaar voor zijn. Al deze souvenirs doen je terugdenken aan prachtige momenten. Daarnaast is het leuk om deze op te sturen naar dierbaren zodat zij mee kunnen genieten van je nieuwe ervaringen. Raakt je inspiratie stilaan op? Dan vind je hier enkele ideeën. 

reis souvenir

Boeken 

Fan van boeken lezen? Duik dan op je bestemming in de lokale literatuur. Dit kan gaan van volksverhalen over poëzie tot een reisgids met verhalen over het land. Vaak vind je de allerleukste in kleine boekenwinkeltjes of op markten, en ze hoeven absoluut niet duur te zijn. 

Kunst 

Een schilderij, aquarel of beeldhouwwerk…Wanneer je op zoek bent naar een origineel souvenir, is lokale kunst altijd een goed idee. Denk aan kleine werkjes die je eens weer thuis in je interieur kan plaatsen of hangen. Als je er dan toevallig op kijkt, word je opnieuw herinnerd aan die ene fantastische ervaring. Is het een souvenir voor een vriend(in) die van kunst houdt? Dan is het een goed idee om enveloppen te bestellen in een groter formaat voor je het op de post doet.

Handgemaakte juwelen 

Draag je graag juwelen, ga dan op je bestemming op zoek naar bijvoorbeeld een handgemaakte ketting. Die scoor je makkelijk op lokale markten. Je zal in elk geval nooit iemand tegenkomen met dezelfde ketting als jou. Bovendien krijg je vaak topkwaliteit voor een lage prijs, en zijn de makers je enorm dankbaar wanneer je van hen koopt. 

Natuurlijke huidverzorging 

Grote liefhebber van skincare producten? Misschien vind je wel iemand die zelfgemaakte huidverzorging verkoopt. De crèmes bevatten vaak natuurlijke ingrediënten waardoor ze heel goed zijn voor je huid. Daarnaast zijn ze simpelweg een origineel souvenir om te krijgen. 

Postkaarten 

Verder zijn postkaarten een voor de hand liggende souvenir, maar daarom niet minder leuk om te ontvangen. Stuur ze in enveloppen op naar je dierbaren, en laat ze zo weten hoe het met je gaat. Je zal merken dat ze deze nooit zullen weggooien, maar in de plaats daarvan bijhouden om later opnieuw te lezen. 

Wegwerpcamera 

Koop op je bestemming een wegwerpcamera, en leg er zo veel mogelijk mooie momenten mee vast. Thuis kan je de foto’s laten afdrukken waardoor je prachtige herinneringen hebt om te tonen aan je vrienden. Tot slot kan het leuk zijn om ze op te hangen tegen de muur om er regelmatig naar te kijken.