Maak je regelmatig tripjes op jezelf? Dan weet jij als geen ander dat solo reizen al een grote uitdaging op zich is. Het is een stap in het diepe, wat sommigen veel moed kost. Eens je de sprong hebt gewaagd, ontdek je al snel de vele voordelen: het maken van nieuwe vriendschappen, de flexibiliteit en vrijheid. Maar ben je klaar om je grenzen nog meer te verleggen tijdens je avonturen? Lees snel verder, met deze tips haal je er nog meer uit!

alleen reizen

Random act of kindness 

Doe iets vriendelijks voor een willekeurige persoon in je omgeving die je niet kent. De lach die je hiermee op zijn of haar gezicht tovert, zal ook meteen jouw dag goedmaken. Geef bijvoorbeeld een klein cadeautje aan iemand random, of deel je favoriete lokale snack. Misschien heb je er zo wel een nieuwe vriendschap bij. 

Vraag een local je te begeleiden  

Vraag ten tweede aan een persoon die woont op je bestemming om je zijn of haar favoriete plekken te tonen. Dit kunnen restaurants, koffiebars of verborgen parels in de natuur zijn. Zo kom je terecht op de spots die je anders misschien gemist had, en weet je zeker dat ze één voor één de moeite waard zijn. 

Verblijf in een hostel 

Iets wat je misschien altijd doet wanneer je solo reist, maar anders een uitdaging die je absoluut moet aangaan. Hostels zijn ideaal om eenvoudig nieuwe mensen te leren kennen, en ze zijn bovendien erg praktisch en goedkoop. De andere verblijvers kunnen je een nieuwe taal leren, je een nieuw gerecht voorstellen of je meenemen tijdens een avondje uit. Let er als vrouw enkel wel op dat je steeds Uri-can mee hebt wanneer je snel een blaasontsteking oploopt. De hygiëne kan er soms net iets lager liggen dan in een hotel. 

Houd een dagelijkse vlog bij 

Houd vanaf dag één van je trip dagelijks een videodagboek bij. Probeer je hieraan te houden, ook al ben je het niet gewend om zo vaak te filmen. Na de reis zal je jezelf enorm dankbaar zijn voor de vele mooie herinneringen die je op die manier bijgehouden hebt. Je kan ze dan samen terugkijken en delen met al je dierbaren. 

Slaap onder de sterren 

Misschien laten de omstandigheden het toe om zelfs geen hostel te boeken voor één nacht. Wanneer je verblijft in een veilige omgeving en het blijft de volledige nacht helder, kan je overwegen om eens onder de sterren te slapen. Zorg dan wel dat je immuunsysteem voldoende op punt is, en neem hiervoor eventueel extra vitamine C in.

stars sterren