Heb je zilverwerk in huis, maar doe je hier eigenlijk niets mee? Dan wil je er misschien afstand van nemen. Als het om namaakzilver gaat, kun je het weggeven of weggooien. Is het echt zilver? Verkoop het dan. Net als de prijs van goud verkopen, kan zilver verkopen je namelijk ook een leuk geldbedrag opleveren. Dit is overigens alleen het geval als je dit edelmetaal op het juiste moment verkoopt. Wil jij jouw zilver nu verkopen? Dan vraag jij je mogelijk af of het hier nu een goed moment voor is. In de onderstaande tekst geven we je een antwoord op deze vraag.

Kijk naar de zilverprijs

Iedereen die zilver wil verkopen vraagt zich af of dit een goed moment is voor de verkoop van dit edelmetaal. Om te bepalen of dit inderdaad het geval is, moet je op een aantal dingen letten. Eén van de zaken waar je naar moet kijken is de zilverprijs. Deze prijs verandert van tijd tot tijd, waardoor jouw zilver eigenlijk nooit hetzelfde waard is. Wie zilver wil verkopen kan dit het beste doen op het moment dat de zilverprijs hoog staat. In dat geval krijg je namelijk meer voor jouw zilver dan bij een lage prijs.

Zoek uit wat voor een zilver je hebt

Om te bepalen of dit een goed moment is om zilver te verkopen kijken veel mensen naar de zilverprijs. Dit is logisch, maar wij raden je niet aan je blind op te staren. De prijs hangt namelijk ook af van het zilver dat jij in je bezit hebt. Heb je oude zilveren munten en wil je deze verkopen? Dan kan er sprake zijn van verzamelwaarde. De prijs die je voor de verkoop van dergelijke munten krijgt ligt vaak vele malen hoger dan de zilverprijs. Reden genoeg om eerst uit te zoeken wat voor een zilver je precies in je bezit hebt voordat je besluit het van de hand te doen.

Zilver laten taxeren

Zoals je hierboven kon lezen, is de prijs die je voor jouw zilver kunt krijgen afhankelijk van een aantal factoren. Daarom is het ook niet verstandig om zelf de waarde van dit edelmetaal te bepalen. Hoe je dit dan wel doet? Door jouw zilverwerk mee te nemen naar een expert. Zo’n iemand kan jouw zilver namelijk taxeren. Een professional houdt niet alleen rekening met de zilverprijs, maar kijkt ook direct of er sprake is van verzamelwaarde. Hierdoor weet je snel hoeveel je kunt verdienen aan de verkoop van zilver.

Verkoop jouw zilver alleen aan een expert 

Laat je jouw zilver taxeren door een professional of door Specialisten van Waarde? Dan wordt er na de taxatie een bod uitgebracht als blijkt dat het om echt zilver gaat. Je krijgt het geboden bedrag direct uitbetaald als je ingaat op het voorstel. Wil je jouw zilver op een andere manier verkopen? Dat kan, want het betreft een vrijblijvend aanbod.

geld zilver

Besef je wel dat je elders vaak genoegen moet nemen met een lagere prijs. De kans is namelijk groot dat de koper jouw zilver wil doorverkopen, waardoor er voor hem een marge op moet zitten. Hierdoor krijg je meestal geen eerlijke prijs voor jouw zilver, iets wat bij een professional wel het geval is.