Gordijnen zijn helemaal terug van weggeweest. Tijdens de pandemie heb je het vast en zeker zelf ervaren. Niets frustrerender dan die ene nieuwsgierige buurvrouw die over je schouder wil meekijken wat je aan het doen bent. Gordijnen brengen niet alleen rust en sfeer in huis, ze zorgen ook voor meer privacy. Bovendien zien gordijnen er vandaag niet meer uit zoals bij onze grootouders. Ze hebben al een hele transformatie ondergaan waardoor ze perfect passen in ons moderne interieur.

Voordelen van gordijnen

Mensen kopen gordijnen om heel uiteenlopende redenen. Afhankelijk van de stof die je kiest, verminderen ze niet alleen de inkijk van de buurvrouw, maar kunnen ze de kamer ook volledig verduisteren. Check! Want zo zijn je privacy en een goede nachtrust alvast verzekerd.

Daarnaast zijn gordijnen de ideale isolatie en geluidswering. Woon je dichtbij een drukke weg of ligt je slaapkamer aan de zonnekant, dan zijn gordijnen een must have. Voor het beste resultaat, kies je best voor overgordijnen. Deze gordijnen worden meestal gemaakt uit een dikke stof waardoor ze zonlicht, tocht en geluid tegen houden. Zo geniet je op elk moment van de rust en word je niet verblind wanneer je naar je favoriete serie wil kijken op tv.

En gordijnen zijn ook gewoon mooi. Van zodra je in een ruimte binnenstapt, brengen ze je in de juiste stemming. Overgordijnen geven karakter aan je woning en stralen rust en gezelligheid uit. Tegenwoordig vind je ze in alle maten en kleuren waardoor je zeker iets vindt dat uitstekend aansluit bij de sfeer waar jij op zoek naar bent.

Stijlvolle en trendy gordijnen

De stoffige en lompe gordijnen van onze grootouders zijn gelukkig al lang verleden tijd. Vandaag is de keuze enorm groot waardoor je geschikte gordijnen vindt voor elke kamer. Ben je op zoek naar trendy gordijnen? Dit zijn onze drie tips voor 2022:

  1. Kies voor een wavegordijn. Iets duurder in aankoop, maar een enorm populaire trend. Deze gordijnen behouden zowel open als dicht hun golvende plooi. De plooien zijn regelmatig verdeeld waardoor je een strakke look krijgt. Ideaal voor moderne woningen.
  2. Ga voor een witte of beige stofkleur. Zo geven de gordijnen je woning een luxueuze uitstraling.
  3. Gebruik een gordijn niet alleen voor de ramen, maar zet ze op een creatieve manier in. Denk bijvoorbeeld aan een scheidingswand.

Gordijnen zijn duidelijk terug helemaal in de mode. Welke gordijnen je kiest, hangt volledig af van je woning. Het type, de kleur en de stof kan je volledig zelf kiezen waardoor gordijnen van je huis een echte thuis maken.