Emigreer je naar het buitenland om bijvoorbeeld een B&B te starten? Dan heb je in elk geval een website nodig. Daarop plaats je een boekingssysteem voor de gasten, plaats je foto’s en creëer je een sfeerimpressie voor je doelgroep.

Uiteraard spelen kosten mee bij het ontwikkelen van zo’n nieuwe site. De kosten van een website kunnen per provider erg verschillend zijn. Daarnaast zit er uiteraard ook een behoorlijk verschil in prijs als je veel taken uitbesteedt. Het maken van de website kun je in principe zelf doen. Wel dien je alles goed door te lezen en rekening te houden met diverse zaken. Een website laten maken kan 500 euro kosten, maar ook 50.000 euro. Het hangt er hierbij vooral vanaf wat je wensen precies zijn. Vaak is het het voordeligst om te werken met “bestaande oplossingen”. Open source heet dat, denk bijvoorbeeld aan WordPress.

Zelf een website maken voor je B&B

Als je zelf een website wilt maken, dan is het handig om te kijken naar hoe je de website wilt maken. Als eerst is het noodzakelijk om een specifiek onderwerp te hebben. Vanaf hier kan je bepalen hoe je wilt dat de website eruit komt te zien. Voordat je begint met het maken van een website, is het erg handig om je veel in te lezen over wat er allemaal bij komt kijken. Alleen zo kun je uiteindelijk een professionele website maken. Daarnaast is het ook handig om een aantal voorbeelden van mooie websites te bekijken.

nieuwe website

Zoek de juiste provider

Wanneer je een website gaat ontwikkelen, betekent dit dat je dient te zorgen voor een goede provider. Voordat zomaar een provider kiest, is het altijd handig om providers met elkaar te vergelijken. Alleen zo kun je namelijk de juiste provider vinden die echt bij jou past. TransIP is één van de meest betrouwbare providers waar je een professionele website kunt laten maken. De provider geeft je ook toegang tot nuttige informatie voor het maken van een website. Als de basis van de site staat, is het belangrijk dat je zorgt voor hoogwaardige content. Zorg ervoor dat de tekst kloppend is en op de juiste manier wordt geschreven.  Hierdoor krijg je meerdere klanten op de website en is de kans groter dat er iets bij jou wordt afgenomen.

Het opvullen van de website

Als de website af is, heb je de mogelijkheid om de website op te vullen met de producten die jij wilt verkopen. Zorg er voor dat er uitstekende foto’s worden gemaakt van het product. Dit vergroot de kans namelijk dat een klant wat koopt. Als het product met een slechte kwaliteit is gefotografeerd, kan het voorkomen dat het klanten niet aantrekt om een product te kopen van jouw site. Ook dien je te kijken naar de kleuren die je wil gebruiken voor de website. De kleuren dienen bijvoorbeeld te passen bij het juiste onderwerp waardoor de website er professioneel uitziet. Als je een professionele website wilt, is het wel handig om de website goed te laten controleren door een specialist voordat je de website in de lucht gooit. Neem contact op met een online marketing bureau en laat hen de volledige site controleren. De kans is groot dat er nog grote fouten in staan en het zou zonde zijn als je daardoor bezoekers misloopt. Het is daarom ook een zeer goede investering om dit te doen.