In veel woningen is de keuken het hart van het huis. Het is niet alleen de plek waar er gekookt wordt, maar waar je als gezin samenkomt na een lange werkdag en waar er plaats is voor creativiteit. Dus waarom zou je niet wat extra moeite doen om je keuken mooi in te richten?

keuken hout

Funky kleuren en prints

Waarom zou je vasthouden aan saai wit of standaard roestvrij staal? Kies in plaats daarvan eens voor funky kleuren en prints om je keuken een levendige uitstraling te geven. Denk maar aan levendige accentmuren, kleurrijke keukenaccessoires en gedurfde prints op gordijnen of placemats. Denk je erover om een Lacanche fornuis te kopen? Met een gekleurde wandtegel erachter steelt deze zeker en vast nog meer de show in jouw keuken! Speel met verschillende kleurenpaletten en ontdek welke combinaties je leuk vindt.

Wandplanken en schappen

Waarom zou je al je mooie keukenspullen verstoppen achter gesloten kastdeuren? Kies in plaats daarvan open schappen of zelfs rekken aan de muur. Deze ruimte kun je gebruiken om je favoriete borden, mokken en potten op te zetten. Dat staat niet alleen heel leuk, maar het is ook handig om alles binnen handbereik te hebben wanneer je aan het koken bent. Bonuspunten als je voor een mooi kleurenpalet zorgt op je schappen!

Leuke verlichting

Vaak wordt er onderschat hoe belangrijk verlichting is in een keuken. Maak er een statement van en hang een opvallende kroonluchter boven je eettafel of kies voor unieke hanglampjes boven het aanrecht. Denk aan lampen met interessante vormen, materialen of kleuren die de aandacht trekken en je keuken net dat tikkeltje extra geven. Goede verlichting maakt je keuken niet alleen veel mooier, maar het is uiteraard ook gewoon heel praktisch.

Statement pieces

Wil je dat je keuken er niet uitziet als de standaard witte Ikea keuken, maar mag het net wat meer zijn? Zorg dan voor een paar statement pieces die er echt uitspringen. Denk maar aan mooie meubels, vintage accessoires en speciale keukentoestellen. Je kan bijvoorbeeld een Amerikaanse koelkast kopen, of ervoor kiezen om een origineel kunstwerk aan de muur te hangen. Durf te experimenteren en dan ziet je keuken er straks echt persoonlijk en uniek uit.

Persoonlijke touch

Last but not least, is het altijd leuk om je keuken tot leven te brengen met een paar persoonlijke touches. Hang bijvoorbeeld foto’s op van je eigen culinaire creaties, of zoek naar kunstwerken die passen in je keuken. Ook een krijtbordmuur kan ook een leuke toevoeging zijn om je keuken een persoonlijke touch te geven. Hier kun je dan leuke quotes opschrijven, of recepten bijhouden.