Miljoenen mensen spelen met de gedachte om te emigreren. Emigreren naar het buitenland betekent een ander leven. Emigreren kan ook betekenen dat je je pensioen in een het buitenland gaat doorbrengen. Ieder jaar zijn er ruim 100.000 Nederlanders die emigreren naar het buitenland, en volgens schattingen zijn er een half miljoen Nederlanders die wonen in het buitenland.

emigreren-naar-het-buitenland

Bij het emigreren naar het buitenland komt veel kijken. Wie wil gaan wonen en werken in het buitenland, zal moeten doorzetten. Werken in het buitenland betekent vaak ook dat je een andere taal zal moeten spreken, en wie gaat wonen in het buitenland zal ook te maken krijgen met een andere cultuur.

Latravia heeft informatie beschikbaar voor de volgende landen:

Huis kopen buitenland

Als je gaat emigreren, dan is de kans aanwezig dat je ook een huis wilt kopen in het buitenland. Ieder jaar zijn er zo’n 50.000 Nederlanders die een tweede huis kopen in het buitenland, maar ook bij een emigratie komt het vaak voor dat mensen direct een woning kopen in het buitenland. Een huis in het buitenland kopen kan dankzij de crisis erg lucratief zijn.

Het kopen van een huis in het buitenland gaat anders dan je in je eigen land gewend bent. Allereerst krijg je te maken met een makelaar in het buitenland, en die makelaar gaat net even anders te werk. Er zijn veel huizen te koop in het buitenland, maar waar begin je met zoeken?

Werken buitenland

Waar krijg je allemaal mee te maken als je gaat werken in het buitenland? Je kunt in ieder geval rekenen op een andere bedrijfscultuur en andere taal. Zo worden Nederlanders die emigreren en gaan werken in het buitenland, vaak bestempeld als erg direct.

papierwerk visum esta

Het begint allemaal met het zoeken naar vacatures in het buitenland. Maar waar begin je met zoeken? Meestal vind je vacatures in het buitenland in de bekende media, zoals kranten en internet. Maar veel vacatures in het buitenland worden ingevuld via via, of dankzij zakelijke netwerksites als LinkedIn.

Latravia.com wenst je succes met emigreren, of met een huis kopen in het buitenland

Veel succes met emigreren naar het buitenland, of het kopen van een huis in het buitenland. We hopen dat onze informatie en hulp het emigreren makkelijker maakt!