Als je op reis gaat, is het verstandig om een goed gevulde EHBO-kit mee te nemen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, en het is belangrijk om voorbereid te zijn op mogelijke ongelukken of gezondheidsproblemen tijdens je vakantie. Maar wat moet er eigenlijk allemaal in zo’n EHBO-kit zitten? In dit artikel geven we je een overzicht van de items die je in je EHBO-kit voor op reis moet hebben.

ehbo eerste hulp

De basis van een reis EHBO-kit

Een goede EHBO-kit voor op reis begint met belangrijke dingen zoals een schoonmaakspul en een middel om wonden te ontsmetten, bijvoorbeeld jodium. Zo kun je de wonden schoonmaken en voorkomen dat ze gaan ontsteken. Ook zijn pleisters en speciale strips voor wondjes erg handig om te hebben. Die beschermen kleine snij- en schaafplekken tegen vuil en bacteriën. Verder zijn er speciale wondhechtstrips die helpen bij wonden die je niet met hechtingen kunt dichtmaken. Ze zorgen dat de wond goed kan genezen.

Een persoonlijke en locatie-specifieke aanpak

Een reis EHBO-kit moet niet alleen algemene items bevatten, maar ook afgestemd zijn op jouw persoonlijke behoeften en de bestemming waar je naartoe gaat. Denk na over mogelijke gezondheidsproblemen die je kunt tegenkomen en voeg indien nodig specifieke medicijnen of hulpmiddelen toe aan je EHBO-kit. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het land van bestemming. Sommige landen hebben specifieke gezondheidsrisico’s waar je op voorbereid moet zijn. Denk aan bepaalde infectieziekte en hitte gerelateerde problemen.

Het belang van een goed samengestelde EHBO-kit

Het is slim om je eigen EHBO-kit samen te stellen, ook al kun je kant-en-klare kits kopen. Hierdoor kun je specifieke medicijnen en hulpmiddelen toevoegen die bij jouw reis passen. Een goede EHBO-kit moet zowel compleet als makkelijk mee te nemen zijn. Zorg ervoor dat je alle basis dingen hebt, zoals verband, pleisters, ontsmettingsmiddel en medicijnen, maar maak de kit niet te zwaar of groot. Denk aan zonnebrandcrème en vochtinbrengende crème van Optiphar apotheek als je naar warme landen gaat.

De juiste inhoud voor een complete EHBO-kit

Een complete EHBO-kit moet goed gevuld zijn met belangrijke spullen om te zorgen voor mogelijke verwondingen en ongemakken tijdens je reis. Hier zijn de essentiële items die in je EHBO-kit thuishoren:

ehbo