Parijs is natuurlijk de stad van de liefde. Menig koppel bezoekt deze stad wel eens een keer tijdens hun relatie. Het bekende spreekwoord ‘liefde gaat door de maag’ is daarnaast zeer van toepassing op deze stad. Frankrijk heeft namelijk verschillende nationale gerechten die je niet altijd in Nederland kunt eten. Of je nou escargots wilt proberen of liever gaat voor een croque-monsieur, Parijs heeft het. In deze blog delen wij de leukste en lekkerste gerechten die je kunt eten in Parijs.

Ontbijt

Wie denkt aan Frankrijk, denkt aan croissants. Dus wat is een betere manier om je dag in Parijs te starten met een croissant van de bakker? Als je vroeg de trein naar Parijs pakt, kun je zo aanschuiven bij het ontbijt.

trein tgv thalys train

Neem plaats bij een gezellige boulangerie, het liefst eentje die bekend staat om goede croissants (maar elke croissant in Parijs is lekker). Daarnaast staan verschillende cafés in de stad bekend om hun heerlijke warme en romige chocolademelk met slagroom. Deze combinatie is niet te weerstaan! Als je een hele erge zoetekauw bent, is Laurent Duchêne de bakkerij die je bezocht moet hebben. Daar kun je genieten van een croissant die is gemaakt van chocoladedeeg en gevuld met praline.

Lunch

Heb je liever een koude of warme lunch? Er is in Parijs voor ieder wat wils. Wij snappen heel goed dat je liever de hele dag door croissants eet, maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Loop naar binnen bij een bakkerij en vraag om een baguette. Deze zijn van  zulke goede kwaliteit dat ze ook zonder beleg lekker zijn! Maar ook kun je gaan voor de klassieker ‘Le Parisien’, waar je alleen maar een baguette, boter en ham voor nodig hebt. Toch zin in een warme maaltijd? Dan is een Franse uiensoep een goed idee. De gekarameliseerde uien zorgen voor de typische smaak. Deze wordt vaak afgetopt met een stuk stokbrood en gesmolten kaas, dit maakt het echt ‘comfortfood’. Vooral op een grauwe dag is dit dus de perfecte lunch.

Diner

De sfeer in Parijs is ‘s avonds al goed, door de knipperende lichtjes in de Eiffeltoren, maar je kunt je romantische avondwandeling nóg beter maken met een heerlijk diner. Zo is er een restaurant dat enkel en alleen steak en friet serveert. Deze plek is viraal gegaan op TikTok en inmiddels zo populair, dat er elke avond lange rijen ontstaan voor de deur. Toch is het zeker de moeite waard om hier te dineren. Er zitten namelijk twee rondes friet en steak in de prijs inbegrepen, samen met een salade en brood als bijgerecht. Maak het af met een glas rode wijn, om je dag in Parijs goed af te sluiten.