Een glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Het staat voor een meer luxe ervaring van kamperen en is ideaal voor mensen die toch graag willen kamperen, maar meer van luxe en comfort houden. Tijdens het kamperen op een glamping kun je de gelukken van kamperen ervaren, zoals het in de natuur zijn. Toch heb je een luxe tent waarin je rustig kunt bijkomen. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van een glamping. 

glamping tent

Luxe en comfort

We noemden het net al, maar luxe en comfort zijn wel reden nummer één om voor een glamping te kiezen. In plaats van dat je in een kleine tent op een dun matje of luchtbed slaapt, slaap je vaak in een grote tent die van alle gemakken is voorzien. Op glampings staan vaak safari tenten, die beschikken over een zacht opgemaakt bed. Vaak heb je zelfs een eigen keuken en badkamer met warm water. Een safari tent kopen voor op de glamping is dan ook geen overbodige luxe! Dit maakt je kampeerervaring een stuk luxueuzer en comfortabeler.

Natuurbeleving

Wanneer je gaat kamperen, doe je dit vaak om dichtbij de natuur te kunnen zijn. Nog een voordeel van een glamping is dat je nog steeds in de natuur slaapt. Je doet dit alleen op een meer luxe manier. Je wordt omringd door prachtige landschappen, kunt genieten van de geluiden van de natuur en vaak heb je een mooi uitzicht vanuit je accommodatie. En dit allemaal terwijl je de gemakken ervaart die een hotel biedt! Op zoek naar een tent voor op de glamping? Bekijk dan eens outstandingtent.nl.

glamping natuur kamperen

Unieke accommodaties

Op een glamping kun je vaak kiezen uit verschillende soorten accommodaties. Er bestaan zelfs iglo’s midden in de natuur met een doorzichtig dak waardoor je naar de sterren kan kijken vanuit je bed! En dat allemaal terwijl je alsnog de gemakken ervaart van comfort en luxe. Glamping accommodaties zijn er in alle soorten en maten, voor ieder wat wils. Er bestaan ook boomhutten die volledig zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt.

Geweldig uitje voor iedereen

Het slapen op een glamping kan voor iedereen leuk zijn. Voor ouders met kinderen is het leuk omdat je de kinderen kennis leert maken met kamperen, maar toch de gemakken van thuis hebt. Dit is voor kinderen erg leerzaam. Voor stelletjes kan een glamping ook erg leuk zijn, omdat de accommodaties vaak romantisch zijn ingericht. Maar ook met vrienden kun je naar een glamping gaan. Wanneer zet jij de stap?