Waarom zouden we ver weg van huis gaan als er in Europa genoeg te beleven is? Naast de bekende plekjes zoals Ibiza, Stockholm, Wenen en Madeira zijn er nog vele andere mooie plaatsen in Europa. Zonde dat deze plekken verborgen blijven. Wij onthullen drie leuke bestemmingen voor een vakantie of een weekendje weg!

Net over de grens

Een weekendje weg hoeft niet ver weg te zijn. In het midden van Duitsland vind je het plaatsje Kassel. De stad ligt in Hessen, net onder Hannover. Het is vanuit centraal Nederland ongeveer 350 kilometer rijden. Kassel is een ideale stad als je op zoek bent naar mooie natuur, historische hoogtepunten en vintage winkeltjes. De stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog helemaal vernield, maar als je door Kassel loopt heb je alsnog het gevoel dat je terug in de tijd gaat. Kassel beschikt over diverse musea en staat bekend om de kunst. Naast de historie en de kunst die Kassel te bieden heeft is het ook één van de groenste steden in Duitsland. In Kassel kun je diverse hotels vinden, maar om kosten te besparen is het leuk om in een vakantiehuisje in Duitsland te verblijven. Zo heb je ook nog eens meer vrijheid.

zweden huis

Een roadtrip door het noorden

Een tropisch eiland in Italië met de mooiste natuur, de kleurrijke steden, de knalblauwe zee en de prachtigste baaien. Dan hebben we het over Sardinië. Om in Sardinië vakantie te vieren is echt een feestje. Het eiland is fantastisch om voor zowel een kortere als een langere tijd te verblijven. In ongeveer drie weken kan je het gehele eiland hebben gezien. Huur een auto en rijd door de prachtige natuur naar de verschillende plaatsen die Sardinië te bieden heeft. Bezoek de studentenstad Sassari, rijd langs de mooie landschappen onderweg naar Asinara of bezoek het parelwitte zandstrand van Costa Smeralda. Er is genoeg te zien want Sardinië is schitterend!

 Op naar Groot-Brittannië

Denk je aan een stedentrip, dan denk je vast niet snel aan Wales. De hoofdstad van Wales, Cardiff is een hele leuke plek voor een weekendje weg. Met het vliegtuig ben je binnen anderhalf uur in Bristol en vanaf daar pak je gemakkelijk de trein naar Cardiff. Ga met de boot naar de Cardiff Bay, fiets of wandel over de Taff Trail en loop door de gezellige wijk Pont Canna. Vergeet ook niet om het beroemde Cardiff Castle te bezichtigen! Naast dat Cardiff niet erg bekend is als reisbestemming is het ook nog eens goedkoper dan de rest van de steden in Groot-Brittannië. Net buiten het centrum vind je de leukste boetiekhotels voor de laagste prijzen!