Levensonderhoud

kosten-levensonderhoud-amerikaVoor je gaat emigreren naar Amerika is het interessant om te zien wat de kosten zijn van het levensonderhoud in Amerika. Hiervoor kijk je naar het prijsniveau in Amerika en naar de stand van de dollar. Een gunstige dollarstand is prettig als je geld meeneemt uit Europa of bij een Europese werkgever in dienst bent.

Er bestaat er een behoorlijk verschil tussen de kosten voor het levensonderhoud op het platteland en de grote steden.

Kosten levensonderhoud Amerika platteland versus stad

Het grootste verschil is de huurprijs van een huis. Een klein appartement of middelmatig groot huis in een stad in Amerika is best prijzig, terwijl de kosten op het platteland meevallen en je voor een laag bedrag al een grote villa hebt.

Verder zijn de kosten voor het levensonderhoud in Amerika afhankelijk van de staat waar je woont. Zo heeft elke haar eigen regeltjes en belastingen.

Salarissen in Amerika

Salarissen werken in Amerika heel anders dan in Nederland. Het bonus element is erg belangrijk. Bij sommige banen is het zelfs zo dat maar 30 % van het salaris vast is, en de rest bijverdiend kan worden door middel van bonussen. Dat risico is dus voor de Amerikaanse werknemer. Over bonussen betaal je in Amerika overigens geen belachelijk hoge belasting zoals in Nederland.

Kosten levensonderhoud in Amerika zelf in de hand

Amerika is een zeer service gericht land. Je kunt je volledig in de watten laten leggen, maar dan lopen de kosten natuurlijk op. Zo zijn er supermarkten waar van alles voor je geregeld wordt, en supermarkten waar wat minder service is. Die zijn vanzelfsprekend goedkoper.

Tags: levensonderhoud Amerika, kosten levensonderhoud Amerika, salarissen Amerika


Reageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina