Huisdier meeverhuizen

huisdier-emigrerenAls je wilt emigreren naar Amerika en je hebt een huisdier, dan kun je die meenemen. Als je regelmatig naar je tweede huis in Amerika op vakantie gaat kan het dier ook mee. Besef je echter wel dat een vliegreis geen pretje voor ze is. Je kunt het beste zo min mogelijk met je huisdier vliegen.

 

 

Dierenpaspoort

Sinds 3 juli 2004 heeft het Europees parlement besloten dat huisdieren een dierenpaspoort moeten hebben. Het zogenaamde "Europese paspoort voor gezelschapsdieren".

De dieren moeten geïdentificeerd zijn met een identificatiechip. De chip moet voldoen voldoen aan ISO-norm 11784 en bijlage 1 van ISO-norm 11785.

Dieren jonger dan 3 maanden emigreren

Ga je emigreren naar Amerika en is het dier nog geen 3 maanden oud, kan je hem/haar alleen meenemen naar de Verenigde Staten als hij/zij tegen rabiës is ingeënt. Dit moet tenminste 21 dagen voor je naar Amerika gaat zijn gebeurd. Het dier moeten dus over een inentingsbewijs en een Europees dierenpaspoort beschikken en zijn geïdentificeerd.

Vaccinaties

De dieren tenminste 1 maand en maximaal 1 jaar voor vertrek, gevaccineerd zijn tegen bepaalde ziektes. Het hangt van het diersoort af welke.

Knaagdieren

Voor konijnen, hamsters en cavia's moet je een geldige gezondheidsverklaring hebben die is opgesteld door een dierenarts.

Beperkingen bij emigreren met huisdierenhuisdier-meeverhuizen

In niet alle hotels, campings of appartementen worden huisdieren toegelaten. Hou daar rekening mee tijdens de boeking.

Ook in het openbaar vervoer worden ze soms geweigerd, dus houd ook daar rekening mee. Het kan dus verstandiger zijn een huurauto te nemen als je veel met het dier moet reizen.

Specifieke vragen over emigreren met huisdieren

Als je specifieke vragen hebt of meer informatie wilt, raden we aan om naar de dierenarts te gaan.

Tags: huisdieren meeverhuizen, huisdieren emigreren Amerika, dieren, beesten, katten, honden, konijn, kat, hond, dier, beest


Reageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina