Geldigheid paspoort Amerika

Geldigheid-paspoort-AmerikaOm naar Amerika te reizen, heb je een geldig paspoort nodig. Met een identiteitsbewijs kom je het vliegtuig niet in. Logischerwijs moet je paspoort geldig zijn zodra je naar Amerika vertrekt. Wat niet altijd even duidelijk is, is hoe het zit met de geldigheid van je paspoort. Moet een paspoort al wat ouder zijn of juist niet? En moet je paspoort nog een bepaalde tijd geldig zijn als je de VS weer verlaat?

Geldigheid paspoort Amerika

De geldigheid van je paspoort moet op zijn minst zo lang geldig zijn als je verblijf in Amerika. Tijdens je verblijf mag je paspoort dus niet verlopen. Het is geen probleem als het paspoort net nieuw is maar de nieuwigheid kan wel zorgen voor extra vragen van de immigratiedienst. Ondanks het feit dat de Amerikaanse overheid hier niets over vermeldt, is het slim om een nieuw paspoort aan te vragen mocht je oude paspoort stempels hebben van bijvoorbeeld Irak of een ander land waarmee de VS problemen mee heeft (gehad).

Volgens het consulaat: Het bezoeken van landen zonder diplomatieke betrekking heeft geen consequenties voor toelating tot de V.S. zie onze FAQs.

De meeste staatsburgers hebben geen visum nodig, maar wel een eigen paspoort. Dus kinderen die staan bijgeschreven in het paspoort van een van de ouders, moeten ofwel alsnog een eigen paspoort hebben, of een visum aanvragen. Alle geldige paspoorten voldoen aan de eisen gesteld in het visumontheffingsprogramma.

Paspoort met vingerafdrukken

Vanaf medio 2009 zullen bij paspoortaanvragen vingerafdrukken van de aanvrager worden afgenomen. Dit heeft consequenties voor Nederlanders in Amerika. Zie voor meer informatie dit document van het ministerie van buitenlandse zaken.

Tags: Geldigheid paspoort Amerika


Reageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina