Geldzaken

emigratie-Geldzaken-AmerikaEmigreren naar Amerika, of het kopen van een tweede huis in de USA... Een emigratie is niet alleen veel werk, het emigreren kost ook nog eens aardig wat geld. Het is belangrijk om je geldzaken in de Verenigde Staten vanaf het begin goed regelt.

Bereid je er ook goed op voor dat je begint vanaf een nulpunt, veel draait in Amerika namelijk om de creditrating. Die heb je niet, en dus kan het lastig zijn om na een emigratie een lening, hypotheek of zelfs buitenlandhypotheek bij een bank los te krijgen.

In Amerika draait het allemaal om de credit rating die je hebt. Hierover wordt meer uitgelegd onder het hoofdstuk "Amerikaanse bankrekening".

 

Amerikaanse bankrekening

Als je naar Amerika emigreert, er woont of er vaak bent, is het slim om een Amerikaanse bankrekening te openen. Er zijn alleen veel verschillende banken in Amerika

Lees meer over: Amerikaanse bankrekening


Auto importeren

Lees meer over: Auto importeren


Inkomstenbelasting in Amerika

Als je naar Amerika gaat emigreren en gaat werken, moet je inkomstenbelasting betalen. Het systeem rondom inkomstenbelasting is niet te vergelijken met hoe de inkomstenbelasting in de meeste Europese landen is geregeld.

Lees meer over: Inkomstenbelasting in Amerika


Vermogensbelasting Amerika

Vermogensbelasting is een belasting die je moet betalen over het geld en de goederen die je bezit. Er zijn drie vormen van goederen waar vermogensbelasting over geheven kan worden: land, onroerend goed en roerende goederen.

Lees meer over: Vermogensbelasting Amerika


VAT

Omzetbelasting ofwel BTW is een belasting die een overheid heft op de verkoop van producten of diensten. BTW staat voor Belasting over de Toegevoegde Waarde.

Lees meer over: VAT


Uitkering in Amerika

Als je naar Amerika gaat emigreren kan dat gevolgen hebben op je uitkering. Ieder land heeft haar eigen uitkeringen, regels en wetten. Om zeker te zijn wat er gebeurt met een bepaalde verzekering als je naa

Lees meer over: Uitkering in Amerika


Levensonderhoud

Voor je gaat emigreren naar Amerika is het interessant om te zien wat de kosten zijn van het levensonderhoud in Amerika. Hiervoor kijk je naar het prijsniveau in Amerika en naar de stand van de dollar.

Lees meer over: Levensonderhoud


Pensioen in Amerika

In dit hoofdstuk vind je informatie over waar je rekening mee moet houden als je gaat emigreren naar Amerika, en je pensioen oftwel AOW.

Lees meer over: Pensioen in Amerika


Zorgverzekering

Je gaat officieel Nederland verlaten voor Amerika. Dit betekent dat je in een hele andere wereld terecht gaat komen. Zijn er bij een emigratie binnen Europa nog veel overeenkomsten, wanneer je naar Amerika vertrekt verandert er een hoop.

Lees meer over: ZorgverzekeringReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina