Informatie over Zweden

kaart-Zweden

De geschiedenis van de Zweden, het klimaat en de demografie. Allerlei interessante informatie, die je niet per se nodig hebt bij de emigratie of verhuizing, maar wel prettig zijn om te weten. Ze staan op Latravia op een centraal punt waardoor je ze eenvoudig kunt raadplegen.

Je vindt hier onder andere adressen van de ambassades, een kaart van Zweden, alarmnummers, de feestdagen, Zweedse tradities en veel achtergrondinformatie over Zweden.

Klimaat Zweden

Voor veel mensen die gaan emigreren is het klimaat een factor die meespeelt. Emigreer je naar Zweden, dan hangt het klimaat sterk af van waar je gaat wonen.

Lees meer over: Klimaat Zweden


Economie Zweden

Als je aan de Zweedse economie denkt, dan komen de multinationals als Ikea, H&M, het geredde Saab en de Zweedse houtsector waarschijnlijk meteen in je op.

Lees meer over: Economie Zweden


Zweedse Tradities

Er zijn flink wat tradities in Zweden die er toe doen. De Zweden houden ervan om lekker te eten, een feestje te vieren en de Zweedse tradities in stand te houden.

Lees meer over: Zweedse Tradities


Feestdagen in Zweden

Als je emigreert naar Zweden ben je vast benieuwd wat voor feestdagen er zijn. Naast het feit dat je een vrije dag hebt, is het goed om hiervan op de hoogte te zijn en zo goed in te burgeren.

Lees meer over: Feestdagen in Zweden


Alarmnummer Zweden

In Zweden geldt hetzelfde alarmnummer als in Nederland. Voor spoedgevallen voor brandweer, ambulance of politie is het alarmnummer in Zweden: 112.

Lees meer over: Alarmnummer Zweden


Ambassades in Zweden

Hier vind je de adressen van de Nederlandse ambassade in Zweden. Onderaan vind je de adresgegevens van het Nederlandse consulaat in Zweden.

Lees meer over: Ambassades in Zweden


Fietsen in Zweden

Wanneer u in het buitenland wilt gaan fietsen, zult u merken dat er behoorlijke verschillen zitten tussen omgang met fietsers in Nederland en in andere landen. Niet alleen is het verkeer vaak in mindere mate aangepast aan fietsers, maar ook zijn de verkeersregels wat betreft fietsen anders dan u gewend bent.

Lees meer over: Fietsen in ZwedenReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina