Levensonderhoud

levensonderhoud-zwedenDe kosten voor het levensonderhoud waar je op kunt rekenen als je gaat emigreren naar zweden, hangen sterk af of je kiest voor het wonen in de stad, of op het platteland. Zweden is een zeer uitgestrekt land en op de steden na, zeer dun bevolkt. Dat heeft als gevolg dat winkels op het platteland veel kosten kwijt zijn voor het transport van de goederen. Daarnaast zit je op het platteland vaak met hogere transportkosten om naar een winkel, kapper of postkantoor te gaan.

Op welke kosten moet je rekenen als je emigreert naar Zweden

Als je gaat emigreren naar Zweden kun je ervan uitgaan dat je ongeveer een derde kwijt bent aan huisvesting inclusief de voorzieningen als gas, water en licht.

In Zweden zijn de huizen vaak behoorlijk nieuw en mooi aangelegd. Het gemiddelde woonoppervlak per persoon in Zweden is 48 m2, wat behoorlijk veel is. In Frankrijk ligt dit bijvoorbeeld op slechts 32 m2. De verdeling tussen wonen in een huis en wonen in een appartement ligt op 50/50, en ruim 1 op de 5 Zweden heeft ook een vakantiehuisje.

De woonlasten op het platteland liggen doorgaans iets lager dan in de steden. Maar op het platteland heb je te maken met hogere vervoerskosten en duurdere producten in de supermarkten.

 

Tags: levensonderhoud Zweden, kosten levensonderhoud Zweden, salarissen Zweden


Reageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina