Geldzaken

emigreren-financien-zwedenEen emigratie naar Zweden, of het kopen van een tweede huis in Zweden... Emigreren kost behoorlijk wat tijd en geld. Het is verstandig om je geldzaken in Zweden vanaf het begin goed te regelen. Daar hoort ook het openen van een bankrekening bij, helemaal als je een hypotheek of buitenlandhypotheek bij een bank af wilt sluiten.

In dit hoofdstuk wordt o.a. uitgelegd hoe je een bankrekening opent, of je uitkering in Zweden doorloopt, en hoe je je auto kunt importeren. Verder komt er informatie over het verzekeren in Zweden aan bod.

 

Zweedse bankrekening openen

Als je naar Zweden gaat emigreren is het hebben van een Zweedse bankrekening wel zo makkelijk, maar het kan ook handig zijn als je een vakantiehuis in Zweden hebt.

Lees meer over: Zweedse bankrekening openen


Auto invoeren Zweden

Wil je je eigen auto invoeren in Zweden, of koop je er een nieuwe zodra je de emigratie hebt gehad? Het is in ieder geval handig om te weten hoe het exporteren en invoeren van een auto in Zweden werkt, en waar je moet zijn.

Lees meer over: Auto invoeren Zweden


Inkomstenbelasting Zweden

Ben je van plan te emigreren naar Zweden en er te gaan werken, dan kun je op een hoge inkomstenbelasting rekenen. De inkomstenbelasting moet worden betaald zodra je 1.400 SEK of meer verdient.

Lees meer over: Inkomstenbelasting Zweden


Vermogensbelasting Zweden

Voor mensen die overwegen naar Zweden te emigreren is het qua vermogensbelasting geen slecht idee. De vermogensbelasting is in Zweden in 2007 afgeschaft.

Lees meer over: Vermogensbelasting Zweden


BTW in Zweden (MOMS)

Omzetbelasting ofwel BTW is een belasting die een overheid heft op de verkoop van producten of diensten. In Zweden heeft de BTW een andere naam, te weten MOMS, wat staat voor Mervärdeskatt.

Lees meer over: BTW in Zweden (MOMS)


Uitkering in Zweden

Als je naar Zweden emigreert, dan kan dat gevolgen hebben op de uitkering die je ontvangt. Elk land heeft haar eigen regels en wetten rondom uitkeringen.

Lees meer over: Uitkering in Zweden


Levensonderhoud

De kosten voor het levensonderhoud waar je op kunt rekenen als je gaat emigreren naar zweden, hangen sterk af of je kiest voor het wonen in de stad, of op het platteland.

Lees meer over: Levensonderhoud


Pensioen in Zweden

Steeds meer mensen willen hun pensioen in het buitenland doorbrengen. Als je gaat emigreren naar Zweden om daar je pensioen door te brengen zul je dit een interessant onderwerp vinden.

Lees meer over: Pensioen in Zweden


Nederlandse zorgverzekering

Zweden is een land dat in veel opzichten op Nederland lijkt. Het zorgverzekeringsstelsel in Zweden zit echter wel wat anders in elkaar dan dat wij gewend zijn.

Lees meer over: Nederlandse zorgverzekeringReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina