Huis kopen Spanje

huis-kopen-spanjeOp Latravia vind je alles over een huis kopen Spanje of een ander land buiten Nederland. Ben je van plan om een huis te gaankopen in Spanje? Dan is de eerste uitdaging om een Spaanse makelaar te vinden. Een huis kopen in Spanje kan in vrijwel elke prijsklasse, maar je moet wel op de hoogte zijn van de gebruiken.

Hoe gaan de makelaars in Spanje te werk, en waar moet je op letten bij het tekenen van het contract bij een huis kopen Spanje? Zorg er in elk geval voor dat je op de hoogte bent van de regels en gebruiken die de makelaar toepast. Tijdens de recessie in 2008 en 2009 zijn veel huizen in Spanje. Een huis kopen in Spanje kan daarom dan ook een goede investering zijn, ook als je gaat emigreren.

 

Informatie huis kopen Spanje

In dit hoofdstuk vind je ondermeer hoe je een huis kunt kopen in Spanje, maar ook hoe je controleert of een Spaanse makelaar goed is, hoe je in Spanje een huis kunt inschrijven in het register en hoe je je tweede huis kunt verhuren. Emigreren is nu eenmaal niet heel gemakkelijk.

Ook wordt uitgelegd welke kosten bij het kopen van een huis in Spanje komen kijken, hoe je de financiering of buitenlandhypotheek kunt afsluiten bij een Spaanse bank en hoe je de emigratie efficient aanpakt.

 

Het huis kopen in Spanje om in te wonen, of een huis kopen in Spanje om als vakantiehuis te gaan gebruiken is niet heel moeilijk, maar het is belangrijk te weten hoe Spaanse makelaars te werk gaan en waar je tijdens het kopen van het huis in Spanje op moet letten. Het kopen van een vakantiehuis verschilt overigens niet veel van het kopen van een gewoon huis in Spanje, maar de buurt is waarschijnlijk net iets rustiger als er veel vakantiehuizen daar staan.

Vergeet dan niet dat het in de buurt van je Spaanse vakantiehuis dan soms erg rustig kan zijn. Een huis kopen Spanje is leuk, maar je wilt wel naar een goede buurt die ook in de winter een beetje levendig is.

 

Makelaar Spanje

Een makelaar in Spanje vinden is nodig, als je gaat emigreren en direct een huis wilt kopen in Spanje. Maar hoe vind je een Spaanse makelaar?

Lees meer over: Makelaar Spanje


Woning kopen Spanje

Bij het kopen van een woning of vakantiehuis in Spanje komt, net als bij het emigreren naar Spanje, aardig wat kijken. Het is verstandig om bij de aankoop van een tweede huis of vakantiehuis in Spanje, de hulp in te schakelen van de Spaanse makelaar, gestor of advocaat.

Lees meer over: Woning kopen Spanje


Advocaat

Een advocaat is niet noodzakelijk om in te schakelen. Je neemt dan echter wel een risico. Het is belangrijk om te weten dat er niet zo veel rechten en plichten zijn in Spanje.

Lees meer over: Advocaat


Notaris

De notaris heeft in Spanje een vrij beperkte rol. Hij helpt voornamelijk bij het vastleggen van de koop en de afspraken.

Lees meer over: Notaris


Huis verhuren

Het verhuren van je woning is een makkelijke manier om wat te verdienen aan je woning in Spanje. Als je besluit je woning te verhuren heb je 2 mogelijkheden: je regelt het zelf, of je schakelt een agencia in.

Lees meer over: Huis verhuren


Nieuwbouw Spanje

Nieuwbouw kopen in Spanje gaat iets anders in zijn werk dan een bestaande woning. Je koopt een nieuwbouw woning op basis van afbeeldingen en kunt de woning vooraf niet bezichtigen.

Lees meer over: Nieuwbouw Spanje


De verhuizing

Nog voordat je echt gaat emigreren naar Spanje, moet je al met de feitelijke verhuizing beginnen. Hoe vroeger je daarmee begint, hoe verstandiger en voordeliger. Het feit dat je naar Spanje gaat emigreren levert in principe geen extra bijzonderheden op.

Lees meer over: De verhuizing


Investeren

Het kopen van een woning in Spanje kan een mooie winst opleveren. De waarde van de grond en de woning kunnen stijgen, maar je kunt je huis natuurlijk ook verhuren. Als je het slim aanpakt, kan je dus dubbel van je woning genieten!

Lees meer over: Investeren


Kosten koper

Naast de aankoop van de woning, moet je rekenen op flink wat extra kosten. Je kunt dit hoofdstuk gebruiken als steuntje, zodat je weet waar je ongeveer rekening mee moet houden.

Lees meer over: Kosten koper


Woning huren Spanje

Veel mensen vinden het aantrekkelijk om in Spanje een woning te huren. Er zijn in Spanje veel aantrekkelijke huurhuizen te vinden. Het vinden van een geschikte huurhuis is meestal de moeilijkste stap, welke je wellicht pas na het emigreren wilt doen.

Lees meer over: Woning huren Spanje


Huis verbouwen

Als je eenmaal een woning gevonden hebt, kan het zijn dat je het huis graag wilt verbouwen. Denk aan een verbouwing zoals het toevoegen van een dakkapel, serre of misschien zelfs complete verdieping.

Lees meer over: Huis verbouwen


Huisdieren meeverhuizen

Als je wilt emigreren naar Spanje en je hebt een huisdier, dan kun je die meenemen naar Spanje. Als je regelmatig naar je tweede woning in Spanje op vakantie gaat kan het dier ook mee. Besef je echter wel dat een vliegreis geen pretje voor ze is. Je kunt het beste zo min mogelijk met je huisdier vliegen.

Lees meer over: Huisdieren meeverhuizen


Hypotheek Spanje

Ben je op zoek naar een hypotheek in Spanje omdat je een huis, appartement of vakantiehuis wilt kopen? Het is goed mogelijk een hypotheek in Spanje af te sluiten bij een Spaanse geldverstrekker. Hier wordt uitgelegd hoe het afsluiten van een hypotheek in Spanje werkt.

Lees meer over: Hypotheek Spanje


Taxatie

De taxatie van de woning is een belangrijk onderdeel in het koopproces. Op basis van de taxatie moet je de hypotheek rond krijgen.

Lees meer over: Taxatie


Zaakwaarnemer

In Spanje kun je een zaakwaarnemer inzetten, genaamd "gestor". Een gestor is een persoon die je kan helpen bij allerlei juridische handelingen. Hij kan bijvoorbeeld een NIE voor je aanvragen, je adviseren bij belastingaangifte en verzekeringen.

Lees meer over: Zaakwaarnemer


Wonen in Spanje

Hoe gaat het wonen in Spanje je bevallen? In dit hoofdstuk vind je een aantal zaken die je kunt verwachten als je gaat wonen in Spanje. Van het dagelijkse leven tot de leukste evenementen.

Lees meer over: Wonen in Spanje


Huizen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is goed te doen. Hier lees je waar je op moet letten en wat de verschillen zijn tussen een huis in Spanje kopen in de stad, aan de kust of op het platteland.

Lees meer over: Huizen in Spanje


Huizen te koop Spanje

Huizen te koop in Spanje, ze zijn er genoeg. Maar bij welke aanbieder kun je terecht als je een huis wilt kopen in Spanje? In dit hoofdstuk staat een overzicht van makelaars in Spanje die huizen te koop hebben staan.

Lees meer over: Huizen te koop SpanjeReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina