Spaanse taal

SpaansDe Spaanse taal leren en spreken is de deur openzetten naar je sociale leven in Spanje. Ga je emigreren en wil je echt goed inburgeren, vrienden maken en een praatje maken bij de bakker, dan moet je goed Spaans leren spreken. Het mooie aan de Spaanse taal, is dat het de tweede wereldtaal is.

In dit hoofdstuk vind je tips over hoe je het beste Spaans kunt leren, en vind je Spaanse woordenlijsten, boeken, cursus- en lesmateriaal. Het is verstandig om voor je gaat emigreren Spaans te leren, dat geeft een stuk zekerheid en maakt de emigratie zeer waarschijnlijk een stuk makkelijker.

 

Spaans leren

De voertaal in Spanje is het Castilliaans, ook wel gewoon Spaans. Er zijn grote verschillen door het land heen. Naast flinke accenten, worden er ook andere officiële talen gesproken in Spanje.

Lees meer over: Spaans leren


Dialecten in Spanje

De taal die doorgaans Spaans genoemd wordt, kan in het Spaans: "español" of "castellano" heten. Allebei de termen worden in Spanje afhankelijk van de regio door elkaar gebruikt.

Lees meer over: Dialecten in Spanje


Cursus Spaans

Wil je een cursus Spaans doen om je optimaal voorbereiden? Er zijn een aantal goede Spaanse cursussen die je online kunt aanschaffen. Vanuit Latravia raden we een aantal Spaanse cursussen aan.

Lees meer over: Cursus Spaans


Digitale taalhulp

Er zijn een aantal erg handige tools beschikbaar op het internet. Latravia heeft ze voor je gebundeld op deze pagina.

Lees meer over: Digitale taalhulp


Spaanse talenschool

Door heel Spanje, Zuid- en Midden Amerika zijn talenscholen gevestigd, maar ook in je thuisland kun je al naar een talenschool. De lesmethodes lopen erg uiteen, net als het aantal leerlingen in een klas.

Lees meer over: Spaanse talenschool


Spaanse leerboeken

Er zijn een aantal Spaanse leerboeken die handig zijn bij het leren van Spaans voor je gaat emigreren. Oefenboeken en naslagwerken, maar ook simpele Spaanse leesboeken.

Lees meer over: Spaanse leerboeken


Taalreizen Spanje

Het volgen van een taalcursus ter plaatse is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en het vormt allicht een warm welkom in je nieuwe thuis. Daarnaast stelt het je in staat rustig te acclimatiseren en de omgeving te verkennen met anderen.

Lees meer over: Taalreizen SpanjeReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina