Werken in Portugal

wonen-en-werken-in-portugal

Als je van plan bent om te emigreren en te gaan werken in Portugal, dan is een goede voorbereiding noodzakelijk. Waar start je met het zoeken naar werk, hoe kom je aan je een NIE? En hoe zit het met je Nederlandse diploma? Een emigratie is sowieso al veel werk en om een te kunnen starten met werken in Portugal doe je er meestal wel verstandig aan om erheen te vliegen om te solliciteren.

 

In dit hoofdstuk vind je bruikbare informatie over de arbeidsmarkt en het werken in Portugal. Wat prettig is om te weten, is dat je als ingezetene uit de Europese Economische Ruimte (EER) geen werkvergunning meer nodig hebt om te mogen werken in Portugal.

Wil je langer dan drie maanden werken in Portugal en daar ook verblijven, dan is het wel noodzakelijk om een verblijfskaart aan te vragen binnen een termijn van drie maanden na je aankomst in Portugal.

Wonen in Portugal

Je bent vast benieuwd of wonen in Portugal je gaat bevallen. In dit hoofdstuk vind je een aantal zaken die je kunt verwachten als je gaat wonen in Portugal.

Lees meer over: Wonen in Portugal


Paspoort in Portugal

In Portugal geldt een legitimatieplicht. Je moet als je 12 jaar of ouder bent een geldige legitimatie kunnen tonen. Een geldige legitimatie in Portugal is een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort.

Lees meer over: Paspoort in Portugal


Alarmnummer Portugal

In Portugal geldt hetzelfde alarmnummer als in Nederland. Voor spoedgevallen voor brandweer, ambulance of politie is het alarmnummer in Portugal: 112.

Lees meer over: Alarmnummer Portugal


wonen en werken in Portugal

Je krijgt op Latravia alles uitgelegd wat je wilt weten als je wilt gaan wonen en werken in Portugal.Hoe ga je dat aanpakken en wat is de eerste stap die je moet zetten om te kunnen wonen en werken in Portugal?

Lees meer over: wonen en werken in Portugal


Vacatures in Portugal

Om je te helpen bij het vinden van een baan in Portugal raden wij je aan om te zoeken bij de grootste banensite van Europa. EURES is een website van de overheid van de Europese landen. EURES helpt op een vriendelijke en behulpzame manier mensen aan een baan in alle Europese landen.

Lees meer over: Vacatures in PortugalReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina