Geldzaken

emigreren-financien-Italie

Emigreren naar Italië kost behoorlijk wat tijd en geld. Het is verstandig om je geldzaken vanaf het begin goed te regelen. Daar hoort ook het openen van een bankrekening bij, helemaal als je een hypotheek of buitenlandhypotheek bij een bank af wilt sluiten.

In dit hoofdstuk wordt o.a. uitgelegd hoe je een bankrekening opent, of je uitkering in Italië doorloopt, en hoe je je auto kunt importeren.

 

 

Inkomstenbelasting Italië

Ga je emigreren naar Italië en ben je van plan om een baan te zoeken, reken dan op inkomstenbelasting. Hier wordt uitgelegd hoe de inkomstenbelasting in Italië werkt.

Lees meer over: Inkomstenbelasting Italië


Vermogensbelasting Italië

Als je overweegt naar Italië te emigreren en heb je een flink vermogen, dan is dat belasting technisch geen slecht idee. Je hoeft namelijk geen vermogensbelasting in Italië te betalen.

Lees meer over: Vermogensbelasting Italië


BTW in Italië (IVA)

BTW in Italië wordt IVA genoemd. De BTW oftewel IVA is een belasting die de overheid heft op de verkoop van goederen of diensten. Nagenoeg wordt in elk land BTW betaald. BTW staat voor Belasting over de Toegevoegde Waarde.

Lees meer over: BTW in Italië (IVA)


Uitkering in Italië

Heb je een uitkering en ga je naar Italië emigreren, dan kan dat gevolgen hebben voor de uitkering. In elk land zijn er andere regels en wetten wat betreft uitkeringen.  

Lees meer over: Uitkering in Italië


Nederlandse zorgverzekering

Heb je plannen om te emigreren naar Italië? Houd dan rekening met de geldigheid van je zorgverzekering. Zodra je officieel in een ander land dan Nederland gaat wonen en werken, verlies je het recht op een zorgverzekering in Nederland.

Lees meer over: Nederlandse zorgverzekeringReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina