Informatie over Frankrijk

informatie over FrankrijkJe vind in dit hoofdstuk informatie over de geschiedenis van de Frankrijk, het Franse klimaat en de demografie. Het is informatie die je niet direct nodig hebt bij de emigratie of verhuizing, maar wel prettig zijn om te weten. Ze staan op Latravia op een centraal punt waardoor je ze altijd makkelijk kunt raadplegen.

In dit hoofdstuk vind je ook de adressen van de ambassades in Frankrijk, het Franse alarmnummer, de feestdagen en veel achtergrondinformatie over Frankrijk.

 

Klimaat in Frankrijk

Lees meer over: Klimaat in Frankrijk


Geografie

Frankrijk heet officieel République française en is gelegen in West-Europa. Frankrijk heeft een oppervlakte van 543.971 km2, en is daarmee het grootste land in West-Europa, en staat wereldwijd gezien op de 37e plek.

Lees meer over: Geografie


Politiek en regering

Frankrijk is een democratische republiek, waarin de president voor vijf jaar gekozen wordt. Dat was vroeger overigens om de 7 jaar, maar sinds 2002 is dit veranderd.

Lees meer over: Politiek en regering


Economie

Frankrijk heeft de vijfde grootste economie ter wereld, en kijkende naar de koopkracht staan ze op de zevende plaats (2005). In Europa zijn alleen Engeland en Duitsland groter.

Lees meer over: Economie


Franse tradities

In Frankrijk zijn er een aantal tradities, al verschillen deze wel per regio. De Fransen in het Noorden houden er andere tradities op na dan de Fransen in de zuidelijke regionen. De belangrijkste Franse tradities staan hier beschreven.

Lees meer over: Franse tradities


Feestdagen

Frankrijk kent in totaal 11 nationale feestdagen per jaar. Als een nationale feestdag in Frankrijk op een dinsdag of donderdag valt, nemen veel werknemers de maandag of vrijdag die aan het weekend grenst vrij. In dit hoofdstuk vind je alle Franse nationale feestdagen.

Lees meer over: Feestdagen


Alarmnummers

In Frankrijk geldt hetzelfde alarmnummer als in Nederland. Voor spoedgevallen voor brandweer, ambulance of politie is het alarmnummer in Frankrijk: 112.

Lees meer over: Alarmnummers


Ambassades

In dit onderdeel van Latravia vind je de ambassades van je thuisland in Frankrijk met adresgegevens.

Lees meer over: Ambassades


Cultuur

De Fransen hebben veel typische gewoonten die het Franse leven zo aangenaam maken. Over het algemeen draaien de gewoontes om een relaxte levensstijl.

Lees meer over: Cultuur


Fietsen in Frankrijk

Wanneer u in het buitenland wilt gaan fietsen, zult u merken dat er behoorlijke verschillen zitten tussen omgang met fietsers in Nederland en in andere landen. Niet alleen is het verkeer in mindere mate aangepast aan fietsers, maar ook zijn de verkeersregels wat betreft fietsen anders dan u gewend bent.

Lees meer over: Fietsen in FrankrijkReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina